100%NL Magazine Eigen Huis en Tuin
Delen

Na 27 jaar(!) stopt klusprogramma Eigen Huis en Tuin!

Dat is even schrikken zeg! Sinds mensenheugenis is het programma Eigen Huis en Tuin namelijk al te zien op televisie. Om precies te zijn al 27 jaar! RTL liet zojuist weten dat de stekker voorlopig wordt getrokken uit het alom geliefde programma.

In het weekend kunnen we straks niet meer kijken hoe Tom Evelyn en Thomas de huizen en tuinen van Nederland omtoveren tot iets moois. Peter van der Vorst kwam met het volgende statement:

Eigen Huis & Tuin wordt door een zeer bevlogen team voor en achter de schermen gemaakt en is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een begrip op de vroege zaterdagavond, waar heel veel kijkers plezier aan beleven. Het is echter ook een duur programma om te produceren met veertig interieur en tuin metamorfoses per jaar. Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en zondag.”

Gelukkig is er ook nog goed nieuws. Het lijkt er namelijk op dat het programma niet voor altijd verdwijnt van de buis: “Natuurlijk nemen we geen afscheid van het merk Eigen Huis & Tuin. Het tv-programma krijgt in de toekomst in een andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen.”

Bron: RTL | Beeld: Sonja Velda Fotografie

Delen