ANP Foto, Estavana en Rafael 100%NL Magazine
Zie ook:
Delen

Estavana Polman: ‘Ik heb de hele dag gejankt’

In de nieuwste editie van 100%NL Magazine staat niemand minder dan Estavana Polman met een openhartig interview. Ze blikt terug op onder andere het begin van haar glansrijke handbalcarrière.

Estavana Polman

Wat krijg je als je het voetbaltalent van Rafael van der Vaart combineert met de handbalvaardigheden van Estavana Polman? Juist, een Nederlands sportduo van wereldklasse! Terwijl Rafael Nederland liet juichen met zijn voetbalskills, heeft Estavana datzelfde gedaan op het handbalveld. Maar buiten de sportarena’s hebben deze twee hun grootste overwinning al geboekt: hun liefde voor elkaar.

Ze zijn samen de trotse ouders van dochter Jesslynn en uit een eerdere relatie heeft Rafael ook nog zoon Damian. Een superfijn gezin!

‘Ik heb de hele dag gejankt’

Terugkijkend naar het begin van haar handbalcarrière blikt Estavana terug: ‘Ik was net achttien toen ik in Denemarken ging spelen en alles zelf moest gaan doen. Op de Handbalacademie, waar ik vanaf mijn 15de zat, had ik het geluk dat het eten werd gemaakt. Maar ook daar moest je alleen opstaan, alleen naar bed. Ik leerde voor mezelf op te komen en te zorgen. In Denemarken was dat anders. Ik weet nog dat mijn ouders mij wegbrachten en ik heel stoer zei: ‘Nee, ga maar, doei’. Ik heb de hele dag gejankt. Ik was verwend. Het eten stond thuis altijd klaar, ik kon gewoon aanschuiven. Ik hoefde mijn was maar in de wasmand te gooien en het werd gewassen. In Denemarken moest ik voor het eerst gaan koken. Ik belde mijn moeder om te vragen wanneer de aardappelen gaar waren. Ik woonde met een vriendinnetje en een meisje met wie ik speelde. Je bent niet alleen, maar je moet wel ineens voor jezelf zorgen. Alles draaide om de sport en als het dan niet lekker gaat, je niet lekker in je vel zit, of geblesseerd bent, ben je heel ver weg van je familie en je vrienden. Ik heb ook weleens gedacht: is mij dit allemaal waard?’

Benieuwd naar het hele interview van Estavana Polman? Dat lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine!

Beeld: ANP, Bron: 100%NL Magazine

Delen

Meer over Estavana Polman

ZIEN: Estavana Polman ontroerd door lief filmpje van Rafael en dochter Jesslynn
ZIEN: Estavana Polman ontroerd door lief filmpje van Rafael en dochter Jesslynn
Estavana over ruzie met Rafael: 'Dan duw ik hem weg.'
Estavana over ruzie met Rafael: ‘Dan duw ik hem weg.’
Lees alle artikelen over Estavana Polman