Eurovisie Songfestival ook afgelast en verplaatst naar 2021

Eurovisie Songfestival ook afgelast en verplaatst naar 2021

Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar niet door. Vanwege het Coronavirus is besloten om het event te verplaatsen naar 2021.

Dit jaar zou voor het eerst in veertig jaar het Songfestival weer plaatsvinden in Nederland. Voor Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley dit jaar de eer om het Songfestival te presenteren. Ze hadden hiervoor al zelfs een Engelse cursus gedaan!

Niet alleen voor de drie presentatoren is het een teleurstelling, heel Nederland leeft mee. De gemeente Rotterdam is in gesprek over de organisatie voor het Songfestival in 2021:  “We zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen.” Ze waarschuwen wel dat in deze buitengewone tijden het moeilijk is om garanties te geven.

Jan Smit laat het nieuws ook weten via zijn Instagram, maar blijft wel positief!

“Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar niet door vanwege het Corona Virus. Dat heeft de EBU vandaag besloten. Gezondheid gaat boven alles! Ik begrijp dat elke maatregel die nodig is, wordt getroffen. Zo ook deze… Ga er persoonlijk van uit dat we volgend jaar alsnog kunnen knallen in Rotterdam! Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

https://www.instagram.com/p/B94J6QLgped/

Bron: Instagram | Beeld: Instagram