100%NL Magazine Eva Over Mijn Lijk
Delen

Flinke tegenvaller voor OML’er Eva: ‘Hier had ik niet op gerekend.’

Op Instagram laat OML'er Eva weten dat ze een flinke tegenvaller te verwerken heeft. Haar zesde kuur kan helaas niet doorgaan.

Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld is gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk bleef Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Flinke tegenvaller

Op social media neemt Eva haar volgers mee in haar leven. Zo deelt ze de goede momenten, maar ook de mindere momenten. Vandaag heeft de strijdbare Eva een flinke tegenvaller te verwerken, want haar zesde kuur is helaas niet doorgegaan.

Eva laat weten in haar post dat ze vandaag had moeten starten met kuur zes. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis begon ze weer aan haar standaard procedure: bloedprikken, kijken of ze naar de kuur mag en dan starten met de kuur. Maar vandaag liep dat helaas anders voor Eva. Na het bloedprikken gaf Eva aan de verpleegkundig longconsulent aan dat ze zich goed voelde, maar dat ze alleen wel last had van ontstoken huid en vingers. Nadat Eva haar vingers aan de longconsulent liet zien werd er een arts bij gehaald en toen werd al snel duidelijk dat Eva’s kuur niet door mag gaan.

Eva: ‘Eerlijk, ik dacht dat allemaal wel mee viel dus probeerde ze nog te overtuigen waarom ik wel gewoon een kuur kon vatten. Ik had zelfs voorgesteld ook om nog keer te verlagen maar dat had geen nut. Mn handen en huid hebben tijd nodig om te herstellen en anders gaat het van kwaad tot erger. Ik baalde echt goed want hier had ik niet op gerekend.’

Dat deze kuur nu niet door kan gaan gaat Eva niet in de koude kleren zitten. ‘Het voelt nu zo kut omdat nu al 2de keer is dat van bijwerkingen word gestaakt en ook kort op elkaar.’ Wij wensen Eva opnieuw heel veel sterkte en hopen dat ze aansterkt, zodat ze 5 april wel weer mag starten met haar kuur.

Bron en Beeld: Instagram Eva Kroot

Delen