100%NL Magazine NS
Delen

FOTO: Dít is de stem van de NS!

Heel Nederland zal hoogstwaarschijnlijk haar stem wel eens gehoord hebben: die van Karin van As. Zij is namelijk de herkenbare stem van de NS.

De Nederlandse Spoorwegen

Stel je eens voor: je stapt in de trein, de vertrouwde geluiden van de stations om je heen. En dan hoor je het bekende en herkenbare geluid van de omroepstem van de NS, die je vriendelijk vertelt welke vertragingen of bestemmingen je kunt verwachten. Het is een stem die je overal in Nederland kunt tegenkomen, van de drukste stations tot de meest afgelegen haltes. De stem van de NS is als een herkenbaar symbool van reizen door ons prachtige land.

Stem van de NS

Maar…wie is nu eigenlijk die vriendelijke stem van de NS? Maak kennis met Karin van As! Een professionele stemactrice met een warme, vriendelijke klank die perfect aansluit bij de behoeften van de reizigers. Karin heeft niet alleen de namen van alle stations opgenomen, maar ook losse woorden, klanken en zinnen. Met behulp van geavanceerde Tekst-to-Speech technologie is haar stem te horen op alle stations in Nederland. Een eer die Karin vol trots vervult, want niet iedereen kan van zichzelf zeggen dat hij of zij de stem van het reizen is.

Benieuwd naar hoe Karin eruit ziet? Dat zie je hieronder!

Beeld: iStock, Bron: Instagram

Delen