100%NL Magazine Froukje de Both
Zie ook:
Delen

Froukje de Both: ‘Er staken tien messen in mijn hart’

Voor Froukje is het gescheiden leven tegenwoordig niet raar meer, maar om van het traditionele gezin af te stappen, had zij het destijds wel moeilijk.

Gescheiden

Het is inmiddels alweer zo’n 10 jaar geleden dat Froukje de Both en haar ex Jeroen uit elkaar gingen. Voor haar was dat destijds toch een dingetje. Vooral omdat Froukje het ‘traditionele gezin’ wilde behouden en daar geen afstand van kon doen. Voor zichzelf niet, maar ook voor haar dochtertje, die toen drie jaar oud was, niet. Een gezin waar kinderen hun vader en moeder bij elkaar zijn/blijven, leek voor haar hét ideale gezin. ‘Ik wilde een leuke moeder zijn en vond het lastig in mijn eentje. Zeker als Emma ook nog eens vroeg waarom papa en ik niet meer bij elkaar waren, staken er tien messen in mijn hart’, vertelt zij in gesprek met LINDA.

Therapie

Froukje komt zelf uit een gezin waarin haar vader en moeder gescheiden zijn. Door over haar eigen ervaringen na te denken, dacht zij dat haar dochter Emma er ook zo over dacht. Doordat zij destijds in therapie is gegaan, heeft Froukje geleerd om anders te gaan denken over zo’n situatie. ‘Emma en ik zijn geen gemankeerd gezin, we zijn gewoon met z’n tweeën. Scheiden hoeft niet altijd lijden te zijn’, laat zij weten.

Mindset

De therapie hielp enorm, maar toch moest Froukje wennen aan bepaalde momenten. Wanneer zij haar dochter bijvoorbeeld even niet zag, omdat die bij haar ex was. ‘Jouw kind is niet weg, ze is thúís. Bij haar vader is Emma net zo veilig en wordt ze net zo liefdevol verzorgd. Ik heb het erg getroffen met mijn ex. Onze communicatie is goed en we hebben allebei maar één belang: onze dochter’, zegt Froukje.

Bron en Beeld: LINDA.

Delen

Meer over Froukje de Both

ZIEN: Volgers in shock door lange dochter van Froukje de Both
ZIEN: Volgers in shock door lange dochter van Froukje de Both
Dit is de beeldschone dochter van Froukje de Both!
Dit is de beeldschone dochter van Froukje de Both!
Lees alle artikelen over Froukje de Both