100%NL Magazine Gerard Joling
Zie ook:
Delen

Gerard Joling over het gemis van zijn moeder: ‘dat hakt erin’

Begin dit jaar overleed de moeder van Gerard Joling. Gerard mist zijn moeder nog iedere dag.

Overlijden moeder Janny

2022 begon heel verdrietig voor Gerard Joling en zijn familie. Op 92-jarige leeftijd overleed de moeder van Gerard Joling. Drie dagen voordat ze overleed, kreeg Janny een dubbele longontsteking.

Op Instagram postte de zanger destijds een emotioneel bericht en een prachtige foto van zijn moeder Janny.

Gerard schreef: “Tot ons grote verdriet is mijn lieve moedertje vanmorgen op 92 jarige leeftijd overleden. Mijn moeder kreeg drie dagen geleden een dubbele longontsteking (het was geen Corona). Zij heeft de afgelopen dagen in het ziekenhuis gelegen, waar zij ontzettend goed is verzorgd.Vannacht ben ik bij mama in het ziekenhuis blijven slapen en heb ik haar hand tot het laatste moment kunnen vasthouden. Ondanks haar mooie leeftijd is het ontzettend lastig om mama te moeten laten gaan. Mijn broer, zus en ik zijn ontzettend dankbaar dat we haar in goede gezondheid zo lang bij ons hebben kunnen houden.”

Gemis

Gerard mist zijn moeder nog iedere dag. Aan RTL Boulevard vertelt hij: ‘Dan zie ik een foto of dan komt er een filmpje voorbij en dan denk ik: godverdikkie, hoe kan het nou dat ze er niet meer is.’ En zo is het iedere keer en dat hakt erin. Wij hebben onze moeder zolang bij ons mogen hebben. Ik denk dat een kind eigenlijk nooit z’n moeder mag en wil verliezen. En dat is het leven en dat is nou eenmaal zo. Ik vind dat heel triest. Maar gelukkig hebben we het heel mooi mogen doen met een dienst en heeft ze geen lijdensweg gehad.

Dankbaar

Gerard vertelt dat hij en zijn familie dankbaar zijn dat ze hun moeder zolang bij hun mochten hebben en ook dat ze tot haar 92e in haar huisje heeft mogen wonen. ‘Dat is voor ons natuurlijk prachtig. Je wilt natuurlijk alleen maar aan de mooie dingen denken, maar af en toe dan heb je wel eens een soort van sentimenteel…maar dan denk je ‘ik had haar zo graag nu nog even willen spreken.’

Doorgaan

Gerard denkt dat het belangrijk is dat je wel de dingen blijft doen die je graag deed. Voor hem is dat veel zingen en optreden. ‘En dan vergeet ik wel alles hoor. De mensen betalen een hoop centjes en dan moet je geven, leveren, knallen en gaan. En dat vind ik heerlijk’ besluit Gerard.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram Gerard Joling.

Delen

Meer over Gerard Joling

LEZEN: Gerard Joling laat zich uit over einde carrière
LEZEN: Gerard Joling laat zich uit over einde carrière
Gerard Joling openhartig over liefdesleven: 'Ik heb een heel spannend leven'
Gerard Joling openhartig over liefdesleven: ‘Ik heb een heel spannend leven’
Lees alle artikelen over Gerard Joling