100%NL Magazine Jan Keizer
Zie ook:
Delen

GEWELDIG: BZN slaat handen opnieuw ineen

Zeventien jaar geleden gaven zij voor het laatst hun concert en nu zijn de bandleden opnieuw te bewonderen. Geweldig!

BZN

De BZN, ook wel bekend als Band Zonder Naam, was een Nederlandse popgroep uit Volendam, die tussen 1966 en 2007 bestond. De hits van BZN waren meestal Engelstalig, maar er zaten ook wat Franstalige nummers tussen en de laatste jaren zongen zij in het Nederlands. BZN was vooral populair in Nederland, maar ook in Vlaanderen, Zuid-Afrika, Roemenië en in Duitsland waren zij bekend. Nummers als ‘Rockin’ the Trolls’, ‘Mon Amour’ en ‘Waltzing Maria’ zingen veel mensen dan ook luidkeels mee.

Terugkeer

Het is inmiddels zeventien jaar geleden dat de leden van BZN voor het laatst met elkaar op het podium stonden. Nu slaan drie bandleden de handen opnieuw ineen, maar niet om muziek te maken. ‘Dit keer geen muziek, maar kunst’, vertelt Jan Keizer aan Story. ‘Jan Tuijp maakt prachtige foto’s, Carola kan fantastische mozaïeken maken en ik heb vorig jaar al een keer met mijn schilderijen geëxposeerd. Een naam heb ik ook al bedacht: Kunst Zonder Naam, een grote knipoog naar onze band Band Zonder Naam. In ons dorp heb je al sinds 2002 in oktober de Kunst Kijken Volendam. Onze kunst verdient het om gezien te worden.’

Reünie

Drie jaar geleden was er voor het eerst een reünie van BZN, want alle bandleden kwamen bijeen tijdens de presentatie van Jans biografie. Tijdens deze reünie werd er gesproken over een concert en daar reageert Jan nu op. ‘Dat is niet meer aan de orde. Het was een leuk idee, dat we ook snel weer lieten varen. Onze muziek behoort tot het verleden. Het gaat nu om kunst. Het is in Volendam eigenlijk heel simpel: je voetbalt, zingt of maakt kunst. Stilzitten is niet aan ons besteed.’ Heel jammer dat zij niet meer samen muziek zullen maken, maar wat geweldig dat zij nu de handen ineen slaan op een andere, creatieve manier.

Bron en Beeld: Story

Delen