100%NL Magazine Dieuwertje Blok ANP

ZIEN: Dit is het leuke gezin van Dieuwertje Blok!

Ze is hét gezicht van het Sinterklaasjournaal en houdt dagenlang de kinderen van Nederland aan de buis gekluisterd. Maar wist je ook dat Dieuwertje zelf ook een heel fijn gezin heeft?

Dieuwertje Blok

Voor velen van ons is Dieuwertje Blok uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht. Van haar vroege dagen als omroepster tot haar onvergetelijke rol als de gastvrouw van het Sinterklaasjournaal: Dieuwertje kan het allemaal! Ze is als het ware de goede fee van de televisie. Ze brengt de verhalen tot leven met haar kenmerkende stem en verschijning en weet altijd een gevoel van nostalgie en gezelligheid op te roepen. Wij houden van Dieuwertje!

Sinterklaasjournaal

Al jaren is ze hét gezicht van het Sinterklaasjournaal. Vol verwachting zitten alle kindertjes van Nederland om klokslag zes uur voor de buis om de laatste updates van Dieuwertje te ontvangen. Maar…hoe ziet eigenlijk het gezin van Dieuwertje er zelf uit?

Gezin

Dieuwertje is de trotse moeder van twee kinderen: dochter Sam en zoon Mick. Haar twee kinderen kreeg ze met haar ex Paul de Bruin. Aan Harper’s BAZAAR vertelde Dieuwertje hier eerder over dat zij en Paul al snel uit elkaar zijn gegaan. ‘Ik ben getrouwd toen Sam nog een baby was, in 1992, omdat het makkelijker was met de kinderen. Er zat geen enkele romantiek bij. Op een gegeven moment werd het meer broer-zus en verliet ik hem voor een ander. Mijn zoon Mick kan zich niet eens herinneren dat we samen waren, die was anderhalf.’

Vandaag de dag is Dieuwertje heel erg gelukkig met haar huidige man Peter de Bie. De zoektocht naar foto’s van het gezin van Dieuwertje blijkt nog een hele opgave te zijn, aangezien Dieuwertje geen social media heeft. Hierover vertelde ze: ‘Ik heb er geen enkele behoefte aan mijn mening of foto’s de wereld in te sturen. Ik ben van de oude generatie, vind het zonde van de tijd en ik weet toch wel wat er speelt.’

Ben je tóch (net als ons) hartstikke benieuwd naar de man en kinderen van Dieuwertje, dan klik je hier!

Beeld: ANP, Bron: Story, Harper's BAZAAR