100%NL Magazine patty en rico
Zie ook:
Delen

Goede voornemens? Patty en Rico vertellen ons over hun eet- en sportgewoonten!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat heel veel mensen weer goede voornemens hebben. Een hele populaire is natuurlijk gezonder eten! Rico Verhoeven let natuurlijk ontzettend goed op wat hij eet en ook Patty Brard heeft na de gastric bypass haar eetpatroon drastisch omgegooid. Wij vroegen deze keiharde vechters naar hun eet- en sportgewoonten.

Rico: “Bij mij is sporten onderdeel van mijn leven, routine. Voordat ik ander werk ga doen, heb ik al getraind. Als ik niet heb getraind, voel ik mij schuldig en ben ik niet in balans in mijn hoofd. Tuurlijk heb ik net als iedereen ook weleens een werkdag dat ik denk: pff, ik heb echt geen zin. Dat hoort erbij. Als ik er dan eenmaal ben, probeer ik gedaan te krijgen wat ik moet doen. Het is goed om te onthouden waar je vandaan komt en wat je hebt moeten doen om te komen waar je nu bent. Dan moet je niet achterover gaan liggen, want dan komen de concurrenten om de hoek kijken. Ik blijf rennen.”

Patty: “En qua eten?”

Rico: “Ik ben de laatste tijd veel op reis geweest, LA, Tokyo… Veel uit eten. Dat merk ik, ik eet dan veel meer beef, dus dan komen die kilo’s er snel aan. Op de heenvlucht pak ik nog wel wat chocolaatjes of snoepjes tussendoor. Maar op terugweg zeg ik tegen mijzelf dat het moet stoppen en dan doe ik het ook niet meer. Die discipline heb ik wel.”

Patty: “Ik hang  op dit moment van ritme en discipline aan elkaar. Ik weet dat ik een broodje minder goed verdraag dan een ijsbergsla met kip. Ik heb altijd een shake met havermout bij me, zodat als ik druk ben, ik elke twee uur een slok kan nemen. Dat werkt voor mij het best na die gastric bypass. Nu moet ik nog spieren opbouwen. Dat is nog een discipline er bij nemen. Ik ben net begonnen met trainen. Maar zoals jij al zei, ik moet dat sporten onderdeel laten worden van wie ik ben en waar ik nu sta. Ik ben al heel blij dat ik het eten onder controle heb. Maar ik moet echt aan de bak, wil ik nu van slappe hap naar gespierde vrouw. Ik heb altijd het gevoel dat ik het te druk heb, waardoor ik de sportschool afzeg. Maar als ik het sporten onderdeel laat worden van mijn werk en mijn zijn, is dat anders. Een mooi leermoment dat jij mij hebt meegegeven! Om een voorbeeld te geven. Vanmorgen stond ik om 06.30 uur op en in plaats van buikspieroefeningen te doen en op de trilplaat te gaan staan, kruip ik terug mijn nest in. Dan denk ik: man, ik ben zo moe, ik ben zo zielig. Vroeger ging ik eten als ik me zielig voelde, nu ga ik terug naar bed. Maar ik ben niet zielig, ik moet gewoon gaan trainen. Dat stukje discipline moet er even in.”

Rico: “Vaak wordt discipline in een verkeerde negatieve context gebruikt. Zoals met kinderen, ze luisteren niet, dus er moet meer discipline zijn. Je doet dat niet alleen voor jezelf, maar ook voor hen. Zodat ze goed opvoed en netjes zijn. Dat is hetzelfde met eten en trainen. Je houdt te veel van jezelf om niet naar de sportschool te gaan. Want als ik niet naar de sportschool ga word ik dikker, lelijker, minder fit en dan hou ik minder van mijzelf. Je gaat juist omdat je van jezelf houdt en om lekker in je vel te zitten. Het is een andere manier om discipline te benaderen.”

Patty: “Dat heb ik met het woord dieet, dat zou per direct geschrapt moeten worden. Een dieet is tijdelijk, je kunt veel beter je leefstijl aanpassen dan een dieet beginnen. Ook zoiets: ik drink al een jaar niet. Dan zeggen mensen: ‘Ah joh, eentje kan wel’. Waarom zou ik, als ik dat niet wil?”

Delen