100%NL Magazine GTST wintercliffhanger
Delen

Deze GTST-acteurs verklappen hun eigen favoriete cliffhangers!

De inwoners van Meerdijk zitten middenin de spectaculaire wintercliffweek. Wat staat er allemaal te gebeuren? Kan Rik zich redden uit een ijzingwekkende situatie, waarin ook Zoë niet ongespaard blijft? Als voorproefje vroegen wij de GTST acteurs naar hun eigen memorabele cliffhangers!

100%NL Magazine Anouk Maas

Anouk Maas

“De allereerste wintercliff waarin ik een rol speelde is mijn favoriet. Ik zat net in GTST en mocht er meteen in spelen. Nachtopnames, alles was een groot feest, een cadeautje! Dit vergeet ik nooit meer.

Gelukkig ken ik in mijn eigen leven niet dit soort situaties. Ik heb een spanned leven en ik zoek de grenzen wel op, anders is ‘t leven maar ‘saai’. Een beetje rebels zijn, dan heb je ‘t gevoel dat je leeft. Ik zoek dat bijvoorbeeld in het bergbeklimmen. Als je zo hoog aan de top staat en dan naar beneden kijkt, de afgrond in, dan voel je een bepaalde situatie, dat geeft een kick. Als ik de cliffhanger zou regisseren, zou dat een tocht door een groot berggebied worden. Het eten raakt op, je vingers zijn kapot, je bent verdwaald en er zitten mensen op je hielen. Op het moment dat de achtervolgers in zicht zijn, moet je nog het laatste stukje klimmen en dan brokkelt de steen af die jij vasthoudt…”

100%NL Magazine Alkan Coklu

Alkan Coklu

De letterlijke cliffhanger van Bowien was mijn favoriet. Ik denk dat heel Nederland 5 weken lang aan het wachten was tijdens de zomerstop. Mijn cliffhanger in het echte leven was de dag dat ik gebeld zou worden of ik wel of niet aangenomen was op de toneelschool. Dat was het meest spannende telefoontje van mijn leven. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen in dingen die ik niet goed kan. Maar de spanning die ik dan heb om te falen is groot! Ik doe soms aan meditatie, maar het is ook fijn om als je stress hebt te gaan boksen. Dan komt het eruit.

De grootste angst van Amir is dat hij terug moet naar Afghanistan waar hij kan worden vervolgd. Een spannende cliff voor GTST zou zijn dat Amirs familie opeens op de stoep staat.”

100%NL Magazine Ferri Somogyi

Ferri Somogyi

“De meest memorabele cliffhanger in GTST is voor mij de parachutemoord. Ik had er zelf een groot aandeel in, het was een geweldige verhaallijn en het zag er ongelofelijk spectaculair uit. Heel filmisch. In het echte leven denk ik meteen aan de keer dat ik in Hollywood een pistool op me gericht kreeg. Die knakker vroeg of ik al mijn geld wilde geven, anders zou hij me neerschieten. Ik heb het geld niet gegeven en ben hard weggelopen. Bizarre keuze. En ik ben een keer van de weg afgereden. Iemand kwam op een smal langweggetje recht op me afrijden Ik kon of bij hem naar binnen rijden of uitwijken de brede sloot in. Daar heb ik ondersteboven in het water gelegen met stijgend water. Horror!

Ik was altijd wel in voor een beetje spanning, maar nu ik wat ouder en papa ben geworden, neemt dat af. Voor mij geldt: hoe hoger de spanning, hoe rustiger ik word.

In mijn eigen cliffhanger zou een bus vol met alle personages een ravijn inrijden. En natuurlijk zal uiteindelijk praktisch iedereen het overleven.”

Lees alle interviews met de cast van GTST in de nieuwe  januari-februari editie van 100%NL Magazine!

Beeld: RTL

Delen