100%NL Magazine Hans Klok
Delen

Hans Klok: “het begon allemaal met een goocheldoos”

Bij Hans Klok denk je aan wapperende manen, spectaculaire shows en klamme handjes. Nederlands bekendste illusionist verandert zichzelf in 'de man die alles kan' en gaat dat de komende 10 jaar in Las Vegas laten zien. Hij sprak met 100%NL Magazine over zijn begin en zijn dromen voor Las Vegas.

“Het begon allemaal…”

“Het begon allemaal met een goocheldoos die ik reeg voor mijn tiende verjaardag. In die tijd was Hans Kazan op televisie bij Ren je Rot met Martin Brozius. Dat is de basis geweest. Heel veel jongetjes in de klas hadden een goocheldoos en dat wilde ik ook. Mijn oma heeft alle speelgoedwinkels afgelopen, bij de derde of de vierde hadden ze er nog één en dat was het begin.”

“Las Vegas, dat is echt jouw stad”

“In Amerika kwam ik uiteindelijk door Joop van den Ende. Hij zei elf jaar geleden: “Jij moet naar Las Vegas, dat is echt jouw stad.” Dat is niet helemaal gelukt, want dat was toch wel erg groot denken en grootspraak. We wilden veel, maar het ging niet zo snel als wij dat wilden. Daarom hoop ik dat het nu wel lukt. Ook om zijn gelijk te krijgen.

Destijds overspoelden wij die stad. Ik kwam daar met 90 man gevolg, Pamela Anderson die de hele marketing gigantisch op de kaart heeft gezet, en het was gelijk booming. Nu ga ik heel netjes in een nachtclub staan, niet zo overrompelend, maar met mijn eigen strategie, heel voorzichtig. Ik denk dat ik het talent heb om daar heel groot te worden, maar wel met kleine stapjes. Ik heb een contract voor tien jaar. We starten met 1 show per dag en 2 op zaterdag en zondag. Het is de bedoeling dat het na 3 maanden vast 2 shows worden. Ik begin vrij klein met een 500 seated theater. Om dat uit te breiden naar de Mirage, waar 2000 mensen in kunnen, is ook wel een mooi streven. Ik moet hiervoor veel sporten en een beetje zuinig op mezelf zijn. Dat is wel anders dan in Nederland. Het is natuurlijk wel lifechanging, want ik ga daar wonen.”

“In dat opzicht heb ik haar zegen”

“Wat ik vooral lastig vind aan de verhuizing, is om mijn moeder achter te laten. Zij heeft Alzheimer. Gisteren was ik bij haar en dan is ze vrolijk, maar een echt gesprek heb je niet meer. Dat vind ik moeilijk. Ze is bijna 80 en in een heel goede fysieke conditie, dus ze kan zo nog 10-20 jaar leven. Ik weet zeker dat ze gezegd zou hebben: ga en doe het. Dus in dat opzicht heb ik haar zegen, maar het blijft moeilijk. Dus leef bij de dag, geniet en ga je dromen achterna. In dit geval dus toch de Amerikaanse droom.”

Lees het hele interview met Hans Klok in de nieuwe januari/februari editie van 100%NL Magazine!  

Bron: 100%NL Magazine

Delen