100%NL Magazine Janny van der Heijden
Delen

HEFTIG: Janny van der Heijden geopereerd aan melanoom

Janny, bekend van Heel Holland Bakt, deelt haar verhaal over operatie melanoom en een boodschap voor anderen.

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is niet alleen tv-presentatrice maar daarnaast ook culinair publiciste en schrijfster. Zo is ze hoofdredactrice van een kookblad geweest en schreef ze verschillende kookboeken. Al jaren is Janny één van de juryleden van het immens populaire bakprogramma Heel Holland Bakt. Samen met collega Robèrt van Beckhoven proeft Janny de lekkerste eigen gemaakte baksels van de deelnemers en is het aan hen de taak om iedere week iemand naar huis te sturen.

Melanoom

Janny van der Heijden is geopereerd aan een melanoom, een vorm van huidkanker, bij haar neus. Dat nieuws deelt de ‘Heel Holland Bakt’-fijnproever in haar eigen column in ‘Nouveau’. Na het weghalen van een moedervlek bleek het foute boel te zijn. De uitslag van het pathologisch onderzoek liet namelijk wel erg lang op zich wachten en daardoor had televisiemaakster al een donkerbruin vermoeden. ‘Mijn buikgevoel had me al voorbereid’.

Boodschap

Janny vertelt haar verhaal vooral met de boodschap je niet zomaar weg te laten sturen door bijvoorbeeld de huisarts, zoals dat bij haar wel gebeurde. “Vertrouw op je gevoel. Rare verkleuringen bij een moedervlek, veranderd toiletbezoek, een knobbeltje of deukje in je borst, het zijn signalen die een serieuze benadering vragen. Wees alert op je lijf.”

Bron: Nouveau. Beeld: Instagram Janny van der Heijden

Delen

Meer over Janny van der Heijden

LEZEN: Janny van der Heijden openhartig over liefdesleven
LEZEN: Janny van der Heijden openhartig over liefdesleven
ZIEN: Zo zien de zoons van Janny van der Heijden eruit
ZIEN: Zo zien de zoons van Janny van der Heijden eruit
Lees alle artikelen over Janny van der Heijden