100%NL Magazine Janny van der Heijden

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden (3 september 1954) is niet alleen tv-presentatrice maar daarnaast ook culinair publiciste en schrijfster. Zo is je hoofdredactrice van een kookblad geweest en schreef ze verschillende kookboeken.

Heel Holland Bakt

Al jaren is Janny één van de juryleden van het immens populaire bakprogramma Heel Holland Bakt. Samen met collega Robèrt van Beckhoven proeft Janny de lekkerste eigen gemaakte baksels van de deelnemers en is het aan hen de taak om iedere week iemand naar huis te sturen.

Het programma werd oorspronkelijk gepresenteerd door Martine Bijl. Tijdens het derde seizoen van Heel Holland Bakt kreeg Martine een hersenbloeding en werd ze uiteindelijk vervangen door André van Duin. Martine overleed op 30 mei 2019, op 71-jarige leeftijd.

Privé

Janny woont alleen in haar woning. Inmiddels heeft ze twee volwassen zoons en twee kleinkinderen. Haar oudste zoon Roderick is getrouwd en heeft twee kinderen, hij werkt in de kunst.

Janny’s jongste zoon heet Diederick en werkt vaak als model. Daarnaast heeft hij nog een hele bijzondere baan, hij is namelijk China-deskundige en Japanoloog! Je ziet de foto’s van haar jongens hier!