100%NL Magazine babyvoeten
Delen

Draag een steentje bij en help baby’s aan een goede start!

De Negenmaandenbeurs en het Fonds Gezond Geboren slaan hun handen ineen voor een goed doel. Strong Babies heeft als doel 30% minder vroeggeboortes in 2030 dan nu. Dat zijn ruim 5000 baby's die de kans krijgen gezond op te groeien!

“Eén of twee weken langer in de baarmoeder en één of twee ons meer gewicht bij geboorte is van ongelofelijk groot belang voor de ongeboren baby”, zegt Manon Benders, neonatoloog in het UMC Utrecht en verbonden aan Fonds Gezond Geboren. “Het geeft een pasgeboren baby gewoon veel meer overlevingskans en minder kans op complicaties bij vroeggeboorte.”

Goede start

Elk jaar worden in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren, 10% van deze kinderen maakt geen goede start. Vroeggeboorte is de grootste oorzaak, maar ook aangeboren afwijkingen of een te laag geboortegewicht zorgen er voor dat 3 baby’s per dag overlijden voor, tijdens of kort na de geboorte. Daar moet verandering in komen!

De Negenmaandenbeurs steunt dit jaar het Fonds Gezond Geboren. Iedereen die een ticket koopt voor de beurs, kan zijn steentje bijdragen aan Strong Babies door een donatie te maken bij de bestelling. Bij jouw aankoop kun je apart aangeven dit te willen doen. Koop je tickets hier!

Voor meer informatie over de onderzoeksprojecten, zie www.fondsgezondgeboren.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fonds Gezond Geboren

Delen