100%NL Magazine lopen in de regen

Herfstachtige taferelen: heel veel regen in aantocht!

Waar we vorige week nog uit onze slaapkamer dreven van de hitte, kunnen we deze week vooral héél veel regen verwachten. Met name het zuiden en midden van Nederland worden getroffen door millimeters regen. Goed voor de plantjes zullen we maar zeggen…

Voor wie deze week een vakantie in Nederland heeft geboekt kan het wel schudden wat betreft buitenactiviteiten. Volgens Weeronline kan er namelijk maar liefst 30 mm water vallen het aankomende etmaal. Ook zal het de hele week redelijk koel blijven en zullen de temperaturen bijna niet boven de 20 graden komen.

Meteoroloog Jaco van Wezel verwacht vooral de aankomende twee dagen veel regen: “Een regenzone blijft vanaf dinsdagmiddag tot en met woensdagmiddag slepen boven het zuiden en zuidoosten. Hierdoor valt langdurig veel regen. Komende nacht en woensdagochtend gaat het harder en langer regenen. In het zuiden en zuidoosten kan het af en toe flink plenzen en is het kletsnat.”

Afgelopen weekend waaide er al een stevige wind in Nederland en ook dit weekend kunnen we weer harde windstoten verwachten.

Bron: Weeronline | Beeld: iStock