100%NL Magazine Hind
Delen

Hind is na 5 jaar LA terug in Nederland “Ik heb een moeilijk jaar achter de rug”

Hind Laroussi Tahiri werd in 2003 bekend toen zij meedeed aan de eerste Nederlandse Idols. In 2008 vertegenwoordigde zij Nederland op het Songfestival. Haar muziek is eigen en mooi, onlangs kwam zij terug van een waanzinnig avontuur in Amerika.

Waarom besloot je vijf jaar geleden te verhuizen naar LA?

“Ik ben eerst naar Nashville gegaan, daar zou ik een aantal liedjes opnemen. Terwijl ik daar was, kreeg ik een telefoontje uit Los Angeles of ik kennis wilde maken met Philip Laurance. Hij is de rechterhand van Bruno Mars, die alle succesvolle platen met hem heeft geschreven en jarenlang met hem op het podium stond. Ik ben gelijk die week naar LA gevlogen en de studio ingedoken. Ik was ontzettend zenuwachtig. Hij kwam net van de repetitie van de Superbowl met Beyonce en Coldplay. Daarna door naar Hind… Wij zijn samen gaan schrijven. Dat klikte heel goed, we hebben een samenwerking opgepakt en 2,5 jaar gewerkt aan een nieuwe album met een team van schrijvers en producers. Daarnaast ben ik 5 dagen in de week gaan dansen met een danslerares die vroeger met Beyonce danste. En kreeg ik zangles van Raab Stevenson die ook les geeft aan Rihanna, Pharrell en Justin Timberlake. Ik heb gewerkt aan mijn creativiteit en dat was een fantastisch avontuur waar ik heel veel van heb geleerd.”

En daar is een nieuw album uitgekomen?

“Op een gegeven moment scheidden onze wegen zich omdat hij zich niet aan zijn beloftes hield. Ik heb gevochten voor het album en ben met het album weggegaan. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een nieuw team. Dit nieuwe team zei dat het nóg beter kon met de liedjes. Ik ben opnieuw begonnen en heb ik nog een album gemaakt. Er liggen dus nu twee albums op de planken. Toen kwam corona, dus heb ik toch maar gewacht met het uitbrengen van mijn nieuwe muziek. Het is geen goede tijd.”

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd in Amerika?

“De samenwerking met die mensen. Ik heb als klein meisje altijd gedroomd om met zo’n team te mogen werken. Ik heb mezelf altijd willen verbeteren. Hoe kan ik groeien als artiest? Die drang heb ik waargemaakt door daar te gaan zitten en keihard te werken. Ik heb bijzondere dingen meegemaakt zo zaten Lady Gaga en Alicia Keys nummers op te nemen in de studio naast de mijne.”

Wat vond je minder leuk aan je verblijf in Amerika?

“Toch wel de eenzaamheid, ik was daar helemaal alleen. Ik heb veel gehad aan een vriendin Marieke Niestadt die mij de eerste twee jaar in huis heeft genomen. Zij heeft mij als het ware gered, een thuis gegeven. Zonder haar weet ik niet of ik was gebleven. Er waren ook veel teleurstellingen. Ik kreeg er zelfs haaruitval en kale plekken van op mijn hoofd. Toen dacht ik wel ‘wat doe ik hier nog en waarom ga ik zo ver?’

Hoe was het daten in Amerika?

“In LA gaat alles om de buitenkant en status. Ik heb nog nooit zoveel zelfvertrouwen gehad als de laatste vier jaar, dus aan aandacht kwam ik niks tekort. Maar ik kon geen aansluiting vinden bij die mannen. Ik ben artiest, dus dan heb je  sowieso een ander leven. Het leven wat ik leid, is spannend en avontuurlijk. Maar het is vooral lastig omdat wij in Nederland een heel andere cultuur hebben. Wij zijn zo lekker nuchter, in LA draait alles om status.”

Wanneer komen je nieuwe albums uit?

“Op dit moment zijn we in gesprek met diverse labels. Ik ben de afgelopen tijd belazerd door mensen waardoor mijn vertrouwen is geschaad. Dus ik heb even gewacht tot ik een mooie partner had gevonden met wie ik een samenwerking aan wilde gaan. Het is nu ook een hele gekke tijd. Alles ligt gevoelig en ik heb het daardoor niet in de hand. Ik leef net als de rest van de wereld dag voor dag en durf nog niet zo heel erg vooruit te kijken.”

Wat voor soort muziek is het?

“Het is R&B Pop, nog steeds hoor je ook mijn Arabische roots, maar anders dan voorheen. Dat komt ook doordat ik met meer Afro-Amerikanen heb gewerkt in Amerika.”

Wat heb je het meest gemist aan Nederland?

“Mijn familie en mijn vrienden. Ik heb een moeilijk jaar achter de rug. Ik durfde niet naar Nederland te vliegen in verband met mijn visum. Ik heb het risico niet genomen en had ze daardoor al een jaar niet gezien. Het was echt heftig, de laatste paar maanden werd ik echt helemaal gek. Wat ik ook ontzettend heb gemist zijn Nederlandse kaas en drop. Daarvoor ging ik elke week in LA naar de wereldmarkt.”

Wat hoop je te bereiken?

“Ik wil de wereld rond met mijn muziek. Ik hou van reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Maar ik heb ook ambities op het gebied van fashion; dingen ondernemen, mijn merk uitbouwen. Zodra de muziek staat, ga ik er dingen bij doen. En ik wil een brug bouwen tussen de Nederlandse en de Marokkaanse cultuur.”

Beeld: Sammy Vermeulen

Delen