100%NL Magazine hond stofzuiger
Delen

AHA! Dit is dus waarom je hond zo bang is voor de stofzuiger

Heel veel honden hebben er last van: angst voor de stofzuiger! Sommige honden beginnen keihard te blaffen bij het zien van het apparaat en andere rennen met de staart tussen de benen onder de dichtstbijzijnde tafel. Waarom zijn honden toch zo bang?

Er zijn een paar redenen voor de angst. Allereerst zorgt een stofzuiger ervoor dat er verschillende geurtjes vrijkomen. Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben honden een enorm goed reukvermogen en raken gedesoriënteerd van deze verzameling van geuren.

Een andere reden waarom jouw hond vaak blaft naar de stofzuiger, is omdat hij zijn baasje wil beschermen. Wat lief zeg! Met het geblaf probeert hij de stofzuiger weg te jagen.

Ten slotte vinden ze het geluid ontzettend vervelend. Ze vinden het geluid veel te hard en heel onprettig. Daarom rennen ze vaak weg van de stofzuiger.

Wat kun je doen om de angst van je hond weg te nemen? Je kunt je huisdier het beste laten wennen aan het geluid en het apparaat. Laat zien dat de stofzuiger echt niet gevaarlijk is. Hier kun je al het best mee beginnen als ze nog een pup zijn.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Delen