100%NL Magazine Wespen
Delen

OH NEE! Horror wespenplaag verwacht in Nederland

Vorig jaar hadden we hier in Nederland al een gigantische wespenplaag. De ongediertebestrijding draaide in 2018 overuren. Als je soms dacht dat we er dit jaar vanaf waren, moeten we je waarschijnlijk teleurstellen. Het kan zelfs nóg erger worden dan vorig jaar!

Het zit namelijk zo. Vorig jaar hebben we een hele mooie zomer gehad en zijn er heel veel wespenkoninginnen bijgekomen. Doordat we óók nog eens een hele zachte winter hebben gehad, is de kans groot dat deze wespenkoninginnen de winter hebben overleefd en er dit jaar dus dubbel zo veel wespen bijkomen!

Waar komen de meeste plagen voor?

Wespenkoninginnen hebben een voorkeur voor donkere en beschutte plekken. Denk aan zolders, spuwmuren, maar ook holle bomen. Na een tijdje komen de wespen op zoete etenswaren af en die zijn natuurlijk volop te vinden op terrassen, pretparken, maar ook in je eigen tuin!

Wat moet je in uitkijken?

Zorg er dus voor dat je alle zoete etenswaren binnen laat of dek al je drankjes en eten af voordat je buiten gaat eten. En sla vooral niet om je heen, want daar worden ze heel kwaad van, waardoor je gestoken wordt. 😉

https://www.facebook.com/MeteoNederland/photos/a.957429531104894/1281078842073293/?type=3&theater

Bron: Beestjeskwijt.nl | Beeld: iStock

Delen