Jan en Caroline staan stil bij sterfdag Donna: 'Waarom moest ons dit overkomen?'
Zie ook:
Delen

Jan en Caroline staan stil bij sterfdag Donna: ‘Waarom moest ons dit overkomen?’

Het is vandaag een jaar geleden dat de wereld voor Jan Dulles en zijn vriendin Caroline even stil stond, toen plotseling hun dochtertje Donna overleed.

Donna

Op 19 december 2020 werd de allergrootste nachtmerrie van iedere ouder werkelijkheid voor Jan Dulles en zijn vriendin Caroline. Toen overleed plotseling hun drie maanden oude dochtertje Donna.

Na onderzoek bleek Donna te zijn gestorven aan de gevolgen van een scheurtje in haar middenrif. Bij Humberto aan tafel vertelde Jan destijds: ‘Donna had een scheurtje in haar middenrif. Dat wisten wij niet. Dat is nooit gezien op de echo’s. Dat moet dan een erg klein scheurtje zijn geweest die is gegroeid naarmate zij zelf groeide. Van het een op het andere moment, ik heb zelf het idee dat het in één dag gebeurd is, is haar maag door het scheurtje heen naar boven gekropen.

Sterfdag

De sterfdag van Donna blijft voor altijd een beladen dag. Zeker vandaag, nu het nog maar 1 jaar geleden is. Jan en Caroline staan beide emotioneel stil bij hun dochter.

Zo schrijft Jan: ‘Er is een jaar voorbij. Zonder een enkele aanleiding blies je ineens je laatste adem uit in mijn armen. De tijd kwam stil te staan. Jij vertrok naar een andere wereld en die van ons veranderde ook voorgoed. Waarom moest ons dit overkomen? Heeft de dood betekenis? Of is het gewoon een ongeluk… het absolute ‘niks’? Dat is wat ik me al een jaar lang afvraag. Is er een hemel waar vanuit jij volgt wat wij doen? Heb jij het daar goed?’.

Caroline post een aantal prachtige gedichten op haar Instagram. Daarbij schrijft ze: ‘Liefste Donna… waar ben je nou? Het is moeilijk zonder jou. Ik mis je elke dag iets meer.’

Lina

25 november 2021 zag Lina, het derde kindje van Jan en Caroline, het levenslicht. Met een te lieve foto maakte Jan Dulles de geboorte van zijn dochter wereldkundig. De geboorte van Lina voelt dubbel voor Jan en Caroline.

Zo schrijft Jan: ‘Kun jij daar lachen met je mooie ogen als je ziet dat hier een zusje van jou is geboren? Of moeten wij dat allemaal zelf zo op een positieve manier leren bekijken. Dat gaat nog wel een tijd duren maar we doen ons best. Lina is geboren omdat jij er niet meer bent. Dat is een dubbel gevoel dat niet zomaar went. De tijd draait weer… maar anders. Langzamer. We denken aan jou. Elk uur van de dag.’

Bron en Beeld: Instagram Jan Dulles

Delen

Meer over Jan Dulles

Gaan Jan Dulles en Caroline Mol Volendam verlaten?
Gaan Jan Dulles en Caroline Mol Volendam verlaten?
Jan Dulles en Caroline Mol door het dolle: 'Een wonder. Echt een wonder'
Jan Dulles en Caroline Mol door het dolle: ‘Een wonder. Echt een wonder’
Lees alle artikelen over Jan Dulles