100%NL Magazine Vriendenloterij
Zie ook:
Delen

Johnny de Mol laat wens zieke Mandy (16) in vervulling gaan!

Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Mandy (16) heeft de metabole ziekte MLD. Haar grootste wens, zingen met haar idool Tino Martin, werd door VriendenLoterij-ambassadeur Johnny de Mol in vervulling gebracht.

Saskia, moeder van Mandy: “Op den duur zullen alle spieren bij Mandy gaan uitvallen. Hierdoor zal ze niet meer kunnen lopen, bewegen en praten. Vroeger babbelde Mandy altijd lekker. Nu kan ze amper nog twee woorden achter elkaar zeggen.”

Hartenwens in vervulling

Mandy kan niet goed communiceren, maar wel zingen. En dat doet ze dan ook de hele dag, het liefst Nederlandstalige nummers. Het zit in de familie: zodra ooms, tantes, neven, nichten, opa’s en oma’s bij elkaar zijn komt de karaoke set tevoorschijn en wordt er de hele avond gezongen. Mandy is groot fan van Tino Martin en haar droom is om samen met hem op te treden. VriendenLoterij-ambassadeur Johnny de Mol liet de wens van Mandy in vervulling gaan.

Saskia: “Zingen is heel belangrijk voor haar. Dan kan ze zich goed uiten en haar gevoel laten zien. Deze dag met Tino Martin is heel belangrijk voor Mandy. Dit zal ze nooit vergeten.”

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids

De VriendenLoterij en Stichting Metakids komen samen in actie om alle metabole ziekten bij kinderen behandelbaar te maken, zodat zij kunnen lopen, praten en spelen zoals ieder ander kind. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. Zolang je meespeelt is de helft van je inleg bestemd voor dit goede doel. De actie loopt tot en met 31 oktober. Ga naar vriendenloterij.nl/metakids

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Vriendenloterij.

Delen