Karsu over kookboek: '100% van de opbrengst wordt gedoneerd aan slachtoffers in Turkije'
Zie ook:
Delen

Karsu over kookboek: ‘100% van de opbrengst wordt gedoneerd aan slachtoffers in Turkije’

Voor Karsu komt de ramp in Turkije dichterbij dan bij anderen, want haar familie is zwaar getroffen. De zangeres doet er alles aan om te helpen.

Opbrengst kookboek

Karsu Dönmez is een Nederlandse zangeres en pianiste van Turkse komaf. Karsu is niet alleen een ster op het podium, zij is ook talentvol in de keuken. Vorige week werd dan ook bekend dat zij haar eerste kookboek uit gaat brengen, maar die is eerder deze week extra speciaal geworden. De zangeres liet namelijk weten dat 100% van de opbrengst van alle pre-orders die tot 7 maart worden gedaan, gedoneerd wordt aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Een bijzonder initiatief.

Familie

Karsu woont in Nederland, maar het grootste deel van haar familie woont in Turkije. De zangeres schoof aan bij Eva Jinek om te praten over de aardbevingen en het puin in haar geboorteland, maar dat valt haar en de rest van het programma enorm zwaar. ‘Ik kan er gewoon niet bij dat ik gewoon in een klap een deel van mijn familie ga verliezen. En ik wil dat niet. Dus ik wil hulp, snel’, vertelt zij vol emoties.

Niet alleen Karsu barst in tranen uit, ook Eva begint te huilen als de verhalen over Karsu’s familie op tafel komen. ‘Ik heb gehoord dat het zo hulpeloos is. Mijn oom moet naar mijn nicht en die zit onder een gebouw met haar man en haar zoon. Haar dochter leeft. Ze waren aan het wachten op een bulldozer en die kwam maar niet, dus mijn oom is maar zelf gaan graven met zijn handen. En ik heb een andere nicht en niemand kijkt daar naar om, want dat is iets verder en ze komen daar niet’, vertelt zij emotioneel. Naar een groot deel van haar familie is men nog op zoek, maar op Instagram liet Karsu weten dat haar oma is gevonden. Een lichtpuntje in deze donkere tijd..

Bron en Beeld: Instagram Karsu.

Delen