100%NL Magazine Kerstboom
Delen

KERSTKRIEBELS: Vroegtijdig neerzetten van de kerstboom maakt je écht gelukkiger!

We horen steeds vaker dat mensen in november de kerstboom al neerzetten. Dit jaar loopt het helemaal uit de hand en hadden mensen in oktober de kerstboom al staan! We begrijpen het natuurlijk heel goed: het is zo gezellig. Maar volgens de wetenschap word je er ook nog daadwerkelijk gelukkiger van!

Een goede reden dus om de kerstboom vandaag al van zolder te halen. Oké de Sinterklaas moet nog in het land komen, maar wie zegt dat het niet beide kan? We kunnen alle gezelligheid deze tijd wel gebruiken. We combineren gewoon de sinterklaasversieringen met de kerstversieringen!

Psycnoanalyticus Steve McKeown zegt dat het geluksgevoel komt door de nostalgie die bij het opzetten van de kerstboom komt kijken. “We leven in een stressvolle wereld en gaan daarom graag op zoek naar kleine gelukjes”, vertelt hij aan de Britse nieuwssite Unilad. “Kerstversiering maakte ons als kind altijd heel gelukkig en ook nu roept het nog steeds sterke gevoelens en vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op. Kerstdecoratie vormt dus een soort van houvast en doet ons opnieuw hunkeren naar die mooie momenten. Het vroeg ophangen van kerstdecoraties verhoogt de opwinding, waardoor we gelukkiger worden.”

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die het niet eens zijn met het vroegtijdig neerzetten van de kerstboom. Sinterklaas en kerst moeten gescheiden blijven en 6 december is het pas tijd voor de kerstboom. Voor welk team ben jij: kerstboom vroeg of kerstboom laat?

Delen