100%NL Magazine Kim Feenstra
Zie ook:
Delen

Kim Feenstra over het moederschap: ‘ik zie overal gevaar in. Dat had ik voordat ik moeder was niet’

Op Instagram schrijft Kim Feenstra in een eerlijke post over de uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt.

Baby Brooklyn

Oktober 2020 werden Kim en haar vriend Stanley voor het eerst ouders van een prachtige zoon genaamd Brooklyn. Ze geniet onwijs van haar zoontje en laat haar volgers af en toe meegenieten. Ze post onwijs veel mooie foto’s van haar gezin en haarzelf. Bodyfoto’s, gezinsfoto’s, babyfoto’s, noem maar op. Het is ontzettend leuk om af en toe updates te krijgen van hoe het gaat met Kim, haar vriend Stanley Tailor en haar zoontje Brooklyn.

Zo hebben we Brooklyn al een aantal keren mee zien gaan naar de sportschool, maar ook op vakantie! Wat een prachtig gezin heeft Kim!

Moederschap

Kim is een sterke vrouw en aarzelt niet om te doen wat ze wil en goed voelt. Zo plaatst ze vaak foto’s van haar lichaam op haar Instagram en straalt enorm veel positiviteit uit. Op Instagram uit Kim zich nu in een eerlijke post over het moederschap.

Zo schrijft ze over haar zoontje: “Als ik met hem ben, loop ik de hele dag achter hem aan. Hij klimt overal op. Hij kent (nog) geen angst en ziet geen gevaar.” Voor Kim is dat echter anders: “Ik wel. Ik zie overal gevaar in. Dat had ik voordat ik moeder was niet. Het kon mij niet gek genoeg. Daar is nu weinig van over.”

Ze vervolgt haar verhaal met: “Als zijn vader hem de lucht in gooit en op bed laat vallen of rondjes laat zweven als een draaimolen, hoor ik mezelf zeggen: “Voorzichtig,’ niet zo hard, pas nou op”. Komt dit suffe gedoe echt uit mijn mond?”

Dan moet Kim aan haar moeder denken: “Al die keren dat ze me waarschuwde als ik weer iets gevaarlijks deed in haar ogen en ik haar zorgen beantwoorde met rollende ogen. En zij dan zei: “Wacht maar tot je zelf moeder bent!” krijg ik nu terug.”

Uitdaging

Daarnaast is het opvoeden van een kind volgens Kim een hele bijzondere uitdating: “Het is bijna een spel. Ik zeg dat iets niet mag en dan doet ie het toch. En het liefst terwijl hij me strak blijft aan kijken. Ik dacht dat ik het uitdagen had uitgevonden maar blijkbaar staat me nog heel wat te wachten. Prachtig vind ik het.”

“Nu begrijp ik je pas mam”

Kim ontkent niet dat het soms pittig is, maar beschrijft ook de prachtige dingen die het moederschap met zich meebrengt: “Ik leer om te gaan met mijn geduld en hoe ik duidelijk kan zijn zonder 6x alles te herhalen. Ik vertel hem elke dag dat ik dankbaar ben dat ik zijn mama mag zijn. Soms krijg ik zomaar tien kusjes met open mond inclusief kwijl achter elkaar op mijn gezicht geplakt. Daar tegenover staat dat ik ook zomaar uit het niets een klap in mijn gezicht krijg.”

Ze eindigt haar verhaal met: “Nu begrijp ik je pas mam. Bedankt.”

Dit is een klein deel van de tekst die Kim deelde op haar Instagram. Het hele bericht kun je lezen onder de foto hieronder.

https://www.instagram.com/p/CZujRsRLyGc/?utm_source=ig_web_copy_link

Herkenbaar

Kim oogst veel lof voor haar eerlijke post. Haar volgers en andere mamma’s reageren massaal op haar post en kunnen zich hierin herkennen. Zo schrijft iemand: “Wat mooi beschreven en zo herkenbaar!!”. Weer iemand anders reageert met: “Zit ervan te janken. Mooi Kim”.

Bron en Beeld: Instagram Kim Feenstra.

Delen

Meer over Kim Feenstra

Kim Feenstra deelt trots moedermoment van zangkunsten Brooklyn
Kim Feenstra deelt trots moedermoment van zangkunsten Brooklyn
Kim Feenstra: 'Deze liefde geeft me vleugels en doet me pijn tegelijk'
Kim Feenstra: ‘Deze liefde geeft me vleugels en doet me pijn tegelijk’
Lees alle artikelen over Kim Feenstra