100%NL Magazine man knuffel
Delen

Knuffel je verdriet weg: dit is de ultieme remedie voor Blauwe Maandag!

Vandaag is het Blauwe Maandag. Op deze dag aan het begin van elk jaar lijkt de zomer wel heel ver weg, de nieuwe voornemens zijn te moeilijk of allang opgegeven, en de ellenlange werkweken lijken van geen ophouden. Maar dit jaar is er geluk bij dit ongeluk, want deze dag heeft een ideale tegenhanger!

Deze depri-maandag wordt wel de ongelukkigste dag van het jaar genoemd. Wat een geluk dat het dit jaar precies valt op de Internationale Knuffeldag!

De Internationale Knuffeldag werd twintig jaar geleden in het leven geroepen om precies het soort neerslachtige en depressieve gevoelens van Blauwe Maandag tegen te gaan. Dus dat het op dezelfde dag valt vandaag is het perfecte toeval!

Minder stress

Knuffelen zorgt ervoor dat je meer oxytocine aanmaakt, oftewel het knuffelhormoon genoemd, waardoor je je minder zal stressen en minder onzeker zult voelen. Grijp dus die collega, vriend of familielid goed vast vandaag, of als je niet echt een knuffelmens bent, pak dan je hond of kat vast! Zo waait Blauwe Maandag vanzelf over en komt de zomer weer een dagje dichterbij!

Beeld: iStock

Delen