100%NL Magazine sporten
Delen

Zeg je abonnement maar op: de langst levende mensen sporten namelijk niet

Mensen die vaak in de sportschool komen, zeggen maar al te graag hoe gezond ze wel niet bezig zijn. Maar is dat uiteindelijk wel het geval? Als je kijkt naar de oudste mensen ter wereld, blijkt dat sporten in de sportschool helemaal niet nodig is!

Hoe zit dat dan precies? Er bestaat dus zoiets op de wereld als ‘de blauwe zone’. Dit zijn delen op de wereld waar mensen veel ouder worden dan gemiddeld. Eilanden van Japan, Sardinië in Italië, Costa Rica, Griekenland en Zweden zijn onder andere blauwe zones. Maar waarom worden de mensen daar zo oud vragen we ons af?

Het zit dus zo. Mensen die in deze delen van de wereld leven, bezitten over hechte sociale banden en eten lokaal geproduceerd voedsel. Bovendien speelt beweging ook een grote rol. De mensen gaan daar niet naar de sportschool, maar zijn de hele dag in de weer om hun eigen eten te verbouwen en andere huishoudelijke taken uit te voeren die wij hier gewoon aan de elektrische apparaten overlaten.

Je kunt dus beter wat meer bewegen door de dag heen dan drie keer naar de sportschool te gaan elke week en voor de rest van de dag alleen maar te zitten. Geen sportschool abonnement nodig dus! Ga lekker je eigen eten verbouwen. 😉

Bron: VIVA | Beeld: iStock

Delen