Met deze simpele truc blijf jij je hooikoortsklachten de baas!

Met deze simpele truc blijf jij je hooikoortsklachten de baas!

De tijd van niezen, tranende ogen en last van je luchtwegen is aangebroken: het hooikoortsseizoen! Geen pretje voor mensen die allergisch zijn voor pollen. Daarom is het handig om elke dag even te checken hoe het met de verspreiding van pollen gaat die dag. Speciaal voor mensen met hooikoorts introduceren de makers van Griepalert.nl het platform: hooikoortsalert.nl!

Hooikoortsklachten

Hooikoortsalert.nl berekent de mogelijkheid van klachten aan de hand van het weer in jouw regio. Waar de pollen voorheen maar een paar maanden per jaar door de lucht vlogen, hebben veel mensen tegenwoordig bijna het hele jaar door last van hooikoorts. In plaats van jezelf vol te stoppen met allergiepillen, kun je ook heel gemakkelijk elke dag een kijkje nemen op hooikoortsalert.nl. Op deze manier weet je precies wanneer de hooikoortsklachten toeslaan.

Regionaal

Je kunt het zelfs checken per regio. Het speciaal ontworpen algoritme berekent hoe goed of slecht de buitensituatie is én doet een suggestie welke dagen je het best naar buiten kunt gaan om bijvoorbeeld een wandeling te gaan maken. De berekening gaat volgens een scoresysteem dat kijkt naar de luchtvochtigheid, neerslag, temperatuur en windkracht.

Code rood, oranje en groen

De kleurcodes, die per postcode worden afgegeven, geven aan hoe gunstig het buiten is voor iemand met hooikoortsklachten. Daarbij staat de kleurcode groen voor gunstig en rood voor zeer ongunstig. En wordt er ook gekeken hoe goed het weer in algemene zin is. Bijvoorbeeld bij veel neerslag zijn er wél weinig pollen in lucht, maar is het niet lekker om buiten te zijn en zal code groen niet snel van kracht zijn.

Heb ik hooikoorts?

Met de hooikoortstest onderzoek je zelf welke klachten mogelijk hooikoorts als oorzaak hebben en wat je kunt doen om deze klachten te verlichten.

Omdat de symptomen veel overeenkomen met bijvoorbeeld een verkoudheid wordt er altijd geadviseerd te overleggen met drogist of huisarts. Daarbij heeft het platform alle symptomen in een dossier ondergebracht. Daar lees je welke behandeling en tips kunnen werken bij jouw jeukende ogen of niesbuien.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hooikoortsalert.nl