100%NL Magazine lente
Delen

OPGELET: Aankomende weken lenteweer verwacht

Iets waar iedereen al maanden op wacht en naar snakt: de lente. Het mooie weer lijkt er nu toch echt aan te komen...

Op een terras

Het heeft dagenlang geregend in Nederland, er waait dagelijks een harde wind en het is al maanden koud. Iets waar veel Nederlanders echt klaar mee zijn. Iedereen snakt naar een zonnetje, blauwe lucht en bomen die weer in bloei staan en ook wij kunnen het niet afwachten om binnenkort weer eens op een terrasje te zitten.

15 graden en meer

Het einde van de winter nadert. Niet alleen omdat 20 maart de lente begint, maar ook omdat het eindelijk mooi weer lijkt te worden. Dat meldt weerman Frank Deboosere en wordt bevestigd door het KMI. Hij sprak zelfs over 15 graden en meer, maar weerman David Dehenauw houdt het bij 12 tot 15 graden.

Ook volgens het KMI kan het aankomende weken lenteachtig worden. ‘Met een oostelijke stroming wordt meestal droge continentale lucht naar ons land aangevoerd. Het is vaak zonnig en vrij zacht voor de tijd van het jaar.’ Van de woorden zonnig en vrij zacht beginnen wij te glimlachen. 

Toch lijkt het nog geen 15 graden te worden, maar zo’n 12 of 13 graden en op sommige plaatsen iets meer. Als de zon schijnt en de lucht blauw is, zijn wij tevreden. Op naar een prachtige lente!

Bron en Beeld: Frank Deboosere en het KMI.

Delen