100pmagazine Gooische Vrouwen
Zie ook:
Delen

Linda de Mol over Gooische Vrouwen-vriendinnen: ‘Had meteen een crush op alle vier’

Dat de actrices van Gooische Vrouwen een hechte band hebben, hadden wij al wel verwacht. Linda vertelt over deze bijzondere vriendschap.

Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen gaat over vier vriendinnen uit Het Gooi. De serie was van 2005 tot en met 2009 op televisie te zien en was een grote hit onder alle Nederlandse vrouwen. Daarna volgden twee films, die allebei meer dan twee miljoen bezoekers trokken. Het zijn daarmee twee van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van de afgelopen decennia. Eind dit jaar komt Gooische Vrouwen terug. Dit werd een paar maanden geleden bekendgemaakt.

Crush

Actrices Tjitske Reidinga, Susan Visser, Lies Visschedijk en regisseur Will Koopman hadden het hart van Linda de Mol gelijk veroverd. In de nieuwste LINDA. vertelt zij over de bijzondere band die zij hebben. Volgens Linda was het ‘vriendschap op het eerste gezicht.’ ‘Ik had meteen een soort crush op alle vier’, aldus Linda.

Susan veroverde Linda’s hart met haar kwetsbaarheid en extreem lieve karakter, Will met haar directheid en kracht, Lies met haar intelligentie en bescheidenheid en Tjitske met haar eigenheid en ongeëvenaarde gevoel voor humor.

Tussen de lakens

Linda legt uit dat er in de eerste jaren van hun vriendschap vooral over luchtige zaken werd gepraat. ‘We hadden het in de make-upbus over hoe je het tussen de lakens een beetje leuk kon houden in een lange relatie, over wel of geen facelifts als we ouder zouden zijn, over mannen en vrouwen die we wel of helemaal niet leuk vonden. Over stomme ruzietjes met onze mannen, familiegedoe en over hoe je in godsnaam in die strakke jurkjes kon blijven passen met al dat lekkere eten op de set en nul tijd en puf om te sporten.’

Echt grote problemen

De vriendschap tussen de vrouwen kreeg een nieuwe vorm toen er ‘pas echt grote problemen kwamen.’ ‘Het leven deelde ons alle vijf heel harde klappen uit. Ik hoef ze niet te noemen, want al die klappen zijn breed uitgemeten in de media. Ik denk dat bij het eerste grote verdriet in 2007 het vriendinnen spélen veranderde in vriendinnen zíjn.’

Tijdens haar relatiecrisis met Jeroen Rietbergen kon Linda ook op haar vriendinnen rekenen. ‘In het jaar dat ik ineens alleen was, was ik eigenlijk alleen alleen als ik dat zelf wilde. Er was altijd wel een vriendin die kwam koken, slapen, kletsen, troosten, luisteren of afleiden. Het fijnste, zachtste, liefste sociale vangnetje dat er bestaat.’ Linda koestert ‘alle veertien’ van haar vriendinnen enorm. ‘In het leven verliezen we nooit vrienden, we leren alleen wie de echte zijn. En de mijne zijn allemaal echte gebleken’, sluit zij af.

Bron: LINDA en Beeld: ANP/Foto

Delen