Loek(i) who's back! Loeki de Leeuw is terug!
Delen

Loek(i) who’s back! Loeki de Leeuw is terug!

Dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hadden vorige week een handtekeningenactie opgezet om Loeki de Leeuw terug te krijgen op televisie, en het is gelukt! Vanavond vóór het journaal van 20:00 uur op NPO2 zal Loekie eenmalig en voor het eerst in vijftien jaar weer terug zijn op de buis, in een filmpje van een minuut! Mis het niet!

Loeki was dertig jaar lang te zien in de STER-reclames, vanaf 1972, tot de reclames in 2004 werden stopgezet. Het filmpje dat vanavond zal worden uitgezonden zal nieuw materiaal zijn dat is geproduceerd onder leiding van Louise Geesink. Louise is de dochter van Joop Geesink, de bedenker van Loeki. Het gaat om een filmpje dat gebruik maakt van de oude pop én digitaal geanimeerde beelden. “Loeki moet blijven zoals hij is, namelijk aaibaar, tastbaar en pluche”, aldus de zegsvrouw van STER.

De STER zegt er wel bij met sterke nadruk dat het (jammer genoeg) vooralsnog om een eenmalig filmpje gaat. “Over de vraag of Loeki vaker terugkeert, moet het bestuur van de STER zich uitspreken”, legt ze uit. “De petitie van Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte heeft wel extra aandacht gegenereerd. Maar eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat mensen nog opvallend vaak bellen en mailen over Loeki. Zijn populariteit is nooit echt verdwenen.”

De petitie

De petitie van de twee dj’s om Loeki terug te halen, kreeg binnen twee dagen meer dan 20.000 handtekeningen. De STER had beloofd bij minimaal 10.000 handtekeningen na te denken over de terugkeer van Loeki op televisie. Eerst zouden ze nog een maand in overleg gaan, maar opeens kwamen ze vandaag met het nieuws van Loeki’s tijdelijke terugkeer. Het pluche leeuwtje was in de jaren tachtig mateloos populair; hij had onder meer zijn eigen cassettebandjes waarop hij avonturen beleefde. Hij is de naamgever van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclamespot van het jaar. De nostalgie naar Loeki de Leeuw blijkt nog steeds heel sterk!

Zal Loeki vanavond zijn iconische zin ” Asjemenou!” uitspreken? Jazeker! Hiervoor wordt oud audio-materiaal van Joop Geesink gebruikt, die de stem van Loeki in het verleden verzorgde.

Bron: RTLboulevard | Beeld: Instagram

Delen