100%NL Magazine Maxime Meiland

Maxime Meiland openhartig over vader Claire ‘hij wilde een abortus’

Maxime Meiland is al bijna een jaar ontzettend gelukkig met cameraman Leroy, wie ze ontmoette tijdens de opnames van Chateau Meiland. Voor haar is hij de ware en een geweldige vader voor haar dochtertje Claire (3). In een interview met VIVA Mama is Maxime Meiland heel openhartig over de vader van Claire, met wie ze geen contact meer heeft.

Maxime werd op 21-jarige leeftijd zwanger van een jongen met wie ze geen relatie had. Haar ouders reageerden heel goed, maar waren wel ongerust over de toekomst van hun dochter. “Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik moet doen wat goed voor mij voelt. Maar mijn vader en zus waren er erg op tegen. Ze vonden me te jong en dachten dat een baby mijn leven zou verpesten. Ik snap die reactie, het was natuurlijk een hele shock.”

De vader van de ongeboren baby wilde dat ze het kindje zou laten weghalen. “‘Hij wilde meegaan naar de kliniek om mij te steunen, maar toen ik besloot om het kind niet weg te halen, was het van: ik hoef je niet meer te spreken, doei”, vertelt Maxime. “Toen ik zes maanden zwanger was, belde zijn moeder ineens op. Ze vond dat we een keer moesten praten, maar dan met de ouders erbij. Op het laatste moment besloot ik niet mee te gaan, anders zou misschien de pleuris uitbreken. Mijn ouders vertelden dat het gesprek erg negatief was. Zijn moeder zei: ‘Het is als een steen op mijn maag.’ Haar zoon had net een appartement gekocht en een vriendin. ‘En nou dit.’ Ik was de schuldige, vond die familie.’

Inmiddels heeft Claire haar opa wel een keer ontmoet, maar de rest van haar familie aan de kant van haar vader nog niet. Gelukkig is Leroy geweldig met Claire en op Instagram laat Maxime zich uit over zijn rol in het gezin. “Leroy doet het heel goed en Claire is gek op hem. Ze zegt ook papa. Steeds meer ook. Dus ja, ze klikken goed.”

Bron: VIVA Mama | Beeld: Instagram