100%NL Magazine Whatsapp
Delen

Fred van Leer, Noortje Herlaar of toch Corona: dit zijn de meeste gegoogelde woorden van 2020!

Er is weer een hoop gegoogeld dit jaar. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Coronavirus en RIVM tot de meest gegoogelde woorden behoren. Maar waar googelden we dit jaar nog meer naar?

De meest gezochte overledene dit jaar was Kobe Bryant, die in januari om het leven kwam door een helikoptercrash. Ook shorttrackschaatster Lara van Ruijven werd veel gegoogeld en actrice Naya Rivera. Wat betreft het meest gezochte programma kwam Boer zoekt Vrouw als winnaar uit de bus en Tiger King was de meest gezochte serie.

Hoewel Marco Borsato dit jaar niet veel van zich heeft laten horen door een burn-out is hij toch de meest gezochte artiest van Nederland. Noortje Herlaar was de meest gegoogelde acteur.

Bij het jaaroverzicht kijkt Google vooral naar de zoekopdrachten die dit jaar het sterkst waren gegroeid. Op nummer 1 voor ‘trending’ trefwoorden stond natuurlijk, hoe kan het toch anders, ‘corona’ gevolgd door ‘RIVM’. In de top tien staan ook zoekopdrachten als ‘coronavirus Nederland’, Fred van Leer, iPhone 12 en Joe Biden.

Delen