OMG! Dit is de meest schattige oplossing voor tentamenstress!

OMG! Dit is de meest schattige oplossing voor tentamenstress!

De tentamens zorgen weer voor genoeg stress onder studenten, en daarom komt de Universiteit van Amsterdam met de ultieme oplossing! Puppies!

22 en 23 oktober heeft de Universiteitsbibliotheek (UB) aan de Singel in Amsterdam een speciale ‘puppy room’, waar studenten kunnen knuffelen met puppies. De studenten moeten zich van tevoren registreren en een tijd afspreken, waarna ze maximaal een kwartier mogen spelen met de beestjes. Per keer mogen er niet meer dan tien studenten naar binnen.┬áHet knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress. De perfecte oplossing dus!

Dierencastingbureau

UB-medewerker Marloes van Wagtendonk kwam vorig jaar op het idee toen ze studenten ondervraagde naar hun ideale bibliotheek. Eerst was het moeilijk om te bedenken hoe ze aan de dieren kon komen, totdat Marloes in de credits van de film ‘De Wilde Stad’ de naam van dierencastingbureau ‘Catvertise’ tegenkwam.

Begeleiders

De puppies worden door begeleiders goed in de gaten gehouden en mogen max. 2 uur of korter spelen tot ze moe worden. Na afloop gaan ze natuurlijk weer terug naar hun baasjes.

 Ken jij iemand met studiestress die deze knuffeldate kan gebruiken?

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Bron: Glamour | Beeld: iStock