Melissa Kremer (25) na genadeloze strijd overleden
Delen

Melissa Kremer (25) na genadeloze strijd overleden

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Melissa Kremer is overleden.

Leukemie

Melissa Kremer is overleden aan de gevolgen van leukemie. In 2015 kreeg ze voor het eerst met de ziekte te maken. Ze leek hersteld, maar vorig jaar keerde de leukemie alsnog terug. Helaas was er dit keer geen genezing meer mogelijk.

Via een blog op internet en haar instagram account gaf Melissa haar volgers een inkijkje in haar leven. Haar openhartige manier van communiceren en haar vermogen om toch altijd weer een lichtpuntje te zien in de duisternis, leverde haar veel bewondering op.

Boek Mijn kwaadbloed

Eind vorig jaar was Melissa te gast in de Wintertuin van Bas Smit en Nicolette van Dam. Hierna groeide haar bereik op instagram tot ruim boven de 200.000 volgers. Melissa raakte bevriend met Bas en Nicolette en vertelde hen dat het haar grootste wens was om haar eigen boek uit te geven. Het doel van het boek, dat als titel ‘Mijn Kwaadbloed’ heeft, is om haar verhaal en ervaringen te delen met lotgenoten, of met mensen waarvan iemand in de familie of hun partner ernstig ziek is geworden.

Bas belde daarop Eddy Guyt van 100%NL Magazine en deze uitgever bood aan het boek belangeloos uit te geven.  Enkele weken later ging haar boek ‘Mijn kwaadbloed’ in de verkoop. Het boek werd een doorslaand succes en de eerste druk van 25.000 exemplaren was al snel uitverkocht.

Inspiratiebron voor velen

Melissa liet haar artsen iedere keer weer versteld staan. Ze vierde nog Kerstmis en haar verjaardag (26 januari) en uiteindelijk kon ze ook het eerste exemplaar van haar boek nog in ontvangst nemen. Haar ‘bonustijd’ noemde Melissa dit. Inmiddels is er een tweede druk, die ook alweer bijna is uitverkocht. De opbrengst van het boek schenkt Melissa aan haar moeder, en aan het VU in Amsterdam. Daar zal het geld besteed worden om de zorg voor terminaal zieke jongeren te verbeteren.

Ook haar optreden bij Jinek maakte veel los bij de kijkers.  Zo vertelde ze aan de tafel bij Jinek: “Ik merk dat nu ik echt terminaal ben, dat mensen het wel heel moeilijk vinden. Wat ik ook snap. Wat zeg je tegen iemand die 24 is en binnenkort doodgaat? Ik zou het ook niet weten, maar wat ik het liefste wil is dat mensen me gelijk behandelen. Ik wil niet anders gezien worden, omdat ik binnenkort doodga. Ik ben niet kanker, ik ben Melissa.”

Melissa is voor vele mensen een inspiratiebron en dat zal ze ook altijd blijven. Ze bleef op zoek gaan naar lichtpuntjes en leerde ons dat ieder leven waardevol is. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte om dit grote verlies te dragen. Melissa Kremer was een voorbeeld voor velen.   

 

Delen