100%NL Magazine scooter

Met deze 5 tips koop jij gegarandeerd de juiste scooter!

De lente is gestart en vaak gaat dat gepaard met mooi weer! Wat is er dan lekkerder om de scooter te pakken, de zon op je gezicht voelen en je haren te laten wapperen in de wind.

Een scooter staat voor ultieme vrijheid, maar als je besluit een scooter aan te schaffen waar moet je dan op letten? BOVAG zet voor jou de beste vijf tips op een rij!

  • Motor, brommer of snorfiets? Een scooter kan een motor-, brom- of snorfiets zijn. Voor de motorvariant heb je een speciaal rijbewijs nodig. Op een brommer of snorfiets mag je rijden met je autorijbewijs.
  • Helm verplicht? Voor de fashionistas onder ons is het misschien wel handig om te weten op welk soort scooter een helm verplicht is. Op een motor- en een bromscooter is het verplicht, op een snorfiets hoef je (vooralsnog) geen helm op.
  • Hoeveel kost een scooter? Elektrische scooters kun je al voor minder dan €1000 kopen, maar pas daar wel je verwachtingen qua kwaliteit en betrouwbaarheid op aan. Hippe Italiaanse scooters kosten nieuw vaak duizenden euro’s.
  • Hoe oud moet ik zijn? Vanaf 16 jaar mag je een brom- of snorscooter besturen. Zolang je geen autorijbewijs hebt, heb je een speciaal brommerrijbewijs nodig. Daarvoor moet je praktijkexamen doen en ook rijlessen nemen.
  • Wat kost de verzekering? Helaas is het diefstalrisicio van scooters nogal hoog, dus een allrisk of diefstalverzekering is geen overbodige luxe. Hoe hoog de premie is, is onder andere afhankelijk van waar je woont en van je leeftijd.

Welke scooter het beste bij je past, kun je het beste in de showroom bespreken met de expert. BOVAG vertegenwoordigt honderden scooterwinkels in heel Nederland, voor meer informatie check je natuurlijk hun website. In de maart-april editie van 100%NL Magazine lees je alle 10 tips voor de aanschaf van een nieuwe scooter.

Deze tekst is geschreven in samenwerking met BOVAG