100%NL Magazine Tim en Monique
Zie ook:
Delen

Monique vertelt Tim over het begin van haar zangcarrière

'Oude liefde roest niet', zo omschrijven Tim & Monique de band die ze met elkaar hebben. Ze kennen elkaar als presentatoren bij Zapp en hebben een tijd met elkaar zingend door Nederland getoerd. En zo werd de single Een Zomeravond met jou het begin van een vriendschap voor het leven.

Monique 2.0?

“Ik ben nu 29 en veel zekerder dan 10 jaar geleden. Ik weet van mezelf dat ik geen Beyoncé of Glennis Grace ben. Maar ik ben wel een entertainer en mensen vinden dat leuk. Toen ik 19 was moest ik nog veel zanglessen nemen en maakte ik meer fouten waardoor ik heel onzeker werd. Tegenwoordig is het gewoon normaal dat ik even een showtje neerzet.”

Heb je er misschien – plat gezegd – meer schijt aan gekregen?

“Misschien wel. Ik heb in ieder geval een dikkere huid gekregen. Ik weet ook dat ik beter ben geworden, dat doet ook goed. Dan zit je niet meer in de auto met spanning van: o, ik moet zo meteen voor 1000 mensen optreden.”

Hoe reageer je als je merkt dat mensen stiekem naar je kijken?

“Ik ga daar heel makkelijk mee om. Het liefst spreek ik diegene aan en meestal moeten ze dan lachen. Mensen hebben vaak het idee dat je een bepaalde arrogantie hebt als je op het podium staat, terwijl – kom op zeg – ik ben super volks. Jammer dat sommigen daar anders over denken. Maar hup, gewoon er boven staan.”

Het hele interview met Monique Smit vind je in de nieuwe september-oktober editie van 100%NL Magazine!

Delen