100%NL Magazine down
Delen

Mooi: Céline laat zien hoe het leven van haar zus met Downsyndroom eruit ziet

Soms kom je van die berichtjes tegen waarvan je direct begint te glimlachen. Berichtjes over mensen die in het leven de mogelijkheden zien in plaats van de onmogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is het Instagramaccount @Downsyndrome_queen van de zussen Céline en Enya.

Met dit account wil Céline (20) laten zien dat het leven van haar zus drieëntwintigjarige zus Enya ook met het syndroom van Down net zo is als dat van ieder ander mens. Volgens Céline krijgen we te weinig positieve beelden te zien van iemand met het downsyndroom. Dit is ook de reden dat ze samen met haar zus het Instagramaccount @Downsyndrome_queen is begonnen.

Tegen Linda.nl vertelt Céline: “Met Enya is weinig mis, ze heeft alleen een beperking. Dat betekent niet dat je geen leuk en mooi leven kan hebben”.

Likes

Het gaat de zussen zeker niet alleen om de likes. Ze willen met het account gewoon laten zien dat een vrouw met een beperking ook een normaal leven kan leiden. Volgens Céline vindt Enya dezelfde dingen als zij leuk om te doen, dus vond ze het ook een leuk idee om een Instagramaccount te hebben. In een interview met Linda.nl zegt ze: “Enya heeft leuke ideeën en laat graag zien dat ze van lekker eten, mooie spullen en dansen houdt. Ik zorg vervolgens dat het mooi op Instagram komt.”

Bron: Linda.nl - Beeld: Downsyndrome_queen

Delen