Familie geweigerd aan boord van MSC Cruiseschip na breken coronaregels

Familie geweigerd aan boord van MSC Cruiseschip na breken coronaregels

MSC Cruises heeft de afgelopen maanden alles op alles gezet om reizigers te verzekeren van goede gezondheid- en veiligheidsmaatregelen. Zo zorgen ze voor continue gezondheidscontroles, hebben ze verhoogde standaarden voor hygiëne en reinheid en schromen ze niet over besluiten die genomen moeten worden als deze maatregelen niet worden nageleefd.

Om de veiligheid en gezondheid van iedereen op de cruise te waarborgen, is het de bedoeling dat de passagiers en de crew zich aan bepaalde voorschriften houden. Deze simpele regels zorgen ervoor dat iedereen van een ongestoorde vakantie kan genieten en de kans op besmetting minimaal blijft.

Toegang geweigerd

Om ervoor te zorgen dat de passagiers niet worden besmet door de lokale bevolking en vice versa dient iedereen te allen tijden bij de groep en de gids te blijven. Begin augustus besloot een familie deze regels echter aan hun laars te lappen en er alleen op uit te gaan in Napels, Italië. Hierdoor mochten ze niet meer mee met de cruise, omdat niet gegarandeerd kon worden dat ze onderweg niet waren besmet.

MSC Cruises liet het volgende weten: “In lijn met onze veiligheidsprotocol, die is ontwikkeld om de gezondheid van onze passagiers, crew en lokale gemeenschappen die we bezoeken te waarborgen, hebben we deze familie de toegang aan boord moeten weigeren. Doordat ze hun eigen weg volgden in plaats van die van de gids, stapten ze uit de ‘sociale bubbel’ die is gecreëerd voor alle passagiers. Hierdoor was het niet meer toegestaan voor de familie om in te stappen.”

Veiligste manier van reizen

Reizen met een cruiseschip is op dit moment de veiligste manier om vakantie te vieren. MSC Cruises is de eerste rederij die een succesvolle herstart heeft gemaakt met geweldige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die verder gaan dan de richtlijnen van de WHO.Zo dien je gepaste afstand te houden, krijgt iedereen een universele gezondheidsscreening, wordt de temperatuur elke dag gemeten en mogen passagiers niet van boord zonder een gids die de groep begeleidt aan het vaste land. Ook zijn er verhoogde standaarden van hygiëne en reinheid, verbeterde medische diensten, een noodactieplan en dient iedereen gepaste afstand te houden.

Met de nieuwe flexibele voorwaarden en scherpe prijzen kun je ook deze winter weer genieten van een van de vernieuwde vaarroutes van MSC Cruises. Voor het zorgpersoneel heeft MSC Cruises een speciale aanbieding! Als dank voor hun harde werk tijdens de coronacrisis krijgen ze tot wel 50% korting op een reis naar keuze. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het aanbod op de website van MSC Cruises. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MSC Cruises.