100%NL Magazine voorspeldel
Delen

Nederland in de ban van de ‘Voorspel-del’!

Maak kennis met de nieuwste hype op het gebied van de voorspellingen: de voorspel-del!

EK

Heel Nederland houdt de adem in terwijl we vol spanning uitkijken naar de volgende wedstrijd van het Nederlands elftal. De oranjegekte is overal voelbaar: van versierde straten en huizen tot enthousiaste supporters in hun oranje outfits. Het hele land hoopt vurig dat ‘onze jongens’ de overwinnen zullen binnenhalen. Het kan nog eens spannend worden dit jaar!

Octopus Paul

Het is een droom van heel Nederland: een EK of WK winnen. Overal waar we kunnen houden we ons vast aan hoop. Zo werd een paar jaar geleden, in 2010, Octopus Paul wereldberoemd om zijn ‘voorspellingen’. Tijdens deze voorspellingen moest Paul voorafgaand aan iedere wedstrijd een voorspelling doen welk land er zou winnen. Dit deed hij door te kiezen tussen twee bakken, met elk daarop de vlag van het land. In die bakken zat een mossel, de bak waaruit Paul de mossel als eerste opat, die zou winnen.

En geloof het of niet: Paul had het vaak genoeg bij het juiste eind!

De Voorspel-del

Inmiddels zijn we Paul alweer bijna allemaal vergeten. Dit jaar is er een nieuwe voorspelhype: de voorspel-del! De keten Kwalitaria heeft de voorspel-del in het leven geroepen. Het idee is simpel: ze gooien 2 frikandellen in het vet, en de frikandel van het land wat als eerste naar boven komt drijven is de winnaar.

Op TikTok zijn de video’s van Kwalitaria een hype. En dat komt niet alleen door het hilarische idee, maar ook omdat de voorspel-dellen het de afgelopen wedstrijden het bij het juiste eind had! De video met de voorspelling tussen Nederland en Frankrijk werd maar liefst 1,1 miljoen keer bekeken. Én…niet geheel onbelangrijk: de uitslag was ook nog eens juist!

Benieuwd wat de voorspel-del voor de aankomende wedstrijd voorspelt? Dat zie je hieronder!

@kwalitarianl

De Voorspel-del, onze drijvende kracht achter de EK voorspellingen, heeft het gewoon weer goed! 🤩 Dan wordt de laatste uitslag in de poulefase vast ook een makkie voor hem. Maak je klaar voor een nieuwe snacktaculaire voorspelling! #euro2024 #ekvoetbal #nedaut #oranje #voorspelling #voorspeldel #frikandel #frikandellen #snacks #fyp #viral

♬ origineel geluid – Kwalitaria

Beeld: ANP Foto, TikTok

Delen