100%NL Magazine Netflix
Delen

Laat het niet waar zijn: gaat Netflix het delen van accounts aanpakken?

Geniet jij ook stiekem van de leukste films en series op het Netflix account van iemand anders? Als je het niet zelf bent, dan ken je vast wel iemand die profiteert van een andermans account. Hoewel het voor jou bakken met geld bespaart, loopt Netflix zelf heel veel geld mis! Daarom heeft een bedrijf nu een technologie ontwikkeld die het delen van accounts tegengaat.

Het doel van deze software is om bedrijven de euro’s die ze mislopen toch te laten verdienen. Deze technologie gaat op een bepaalde manier te werk waarbij ongewone patronen worden opgemerkt. Als op een account bijvoorbeeld twee verschillende films worden gekeken op verschillende locaties rond dezelfde tijd wordt er aan de bel getrokken.

Wat gebeurt er dan eigenlijk als je ‘betrapt’ wordt door Netflix? Dan kun je een waarschuwing krijgen van de streamingsdienst en kan het zijn dat je een duurder abonnement wordt voorgeschreven. Gelukkig is dit op dit moment nog niet het geval, want het is nog niet bekend of Netflix interesse heeft. Maar er bestaat een kans dat we allemaal straks massaal waarschuwingen krijgen!

Bron: Manners | Beeld: iStock

Delen