Nicolette van Dam vond eigen personage in Zoop ‘verschrikkelijk’
Zie ook:
Delen

Nicolette van Dam vond eigen personage in Zoop ‘verschrikkelijk’

De carrière van Nicolette van Dam werd gelanceerd in 2004 toen ze werd gecast voor de rol van Bionda in de populaire kinderserie Zoop. Twee jaar lang vertolkte ze de rol van de verwende Bionda die ze eigenlijk ‘verschrikkelijk’ vond.

“Het imago van Bionda heeft me nog lang achtervolgd”, vertelt Nicolette in Veronica Magazine. “Toen ik de rol voor het eerst speelde, vond ik haar verschrikkelijk. Aan de andere kant maakte dat het juist uitdagend. Gelukkig hoor ik nog steeds van volwassenen die vroeger als kind de serie keken dat ze Bionda wél leuk vonden.”

Dat de serie populair was, werd wel duidelijk uit de kijkcijfers van het programma. Dagelijks keken maar liefst 700.000 mensen naar de serie. “Voor een kinderserie. Dat was uniek. Maar omdat we tijdens de opnames in het park woonden, kregen we niet zo veel mee van wat de serie losmaakte. Tot we uit die bubbel kwamen. Ik weet nog dat ik op Koninginnedag in Amsterdam liep en ineens overal handtekeningen moest uitdelen en op de foto moest. Toen realiseerde ik me pas dat ik niet meer even iets heel geks zou kunnen doen.”

Nicolette komt nog vaak samen met al haar ex-zoop-collega’s. Zo zien we vaak foto’s van reünies op Instagram voorbijkomen. Andere bekende zoop-acteurs die tegenwoordig nog steeds in de schijnwerpers staan zijn Patrick Martens, Jon Karthaus, Ewout Genemans, Viviënne van den Assem.

Bron: Veronica Magazine | Beeld: Instagram

Delen

Meer over Nicolette van Dam

Babynieuws voor Bas Smit en Nicolette van Dam
Babynieuws voor Bas Smit en Nicolette van Dam
Meegenieten met Bas en Nicolette's prachtige trip naar Venetië!
Meegenieten met Bas en Nicolette’s prachtige trip naar Venetië!
Lees alle artikelen over Nicolette van Dam