Zie ook:
Delen

Dít nieuwe nummer is nu al een hit onder alle muziekliefhebbers

Jan Schilder, wie zingt onder de naam Blanko, is constant bezig met het maken en zingen van (nieuwe) muziek. Nu brengt hij weer een nummer uit en luisteraars gaan door het dak.

Jan Schilder (de Witte)

Jan Schilder (de Witte), beter bekend als Blanko, is de zoveelste Volendamse artiest die het ver weet te schoppen op het podium. Jan werd bekend als lid van de 3JS. Hij nam als gitarist het stokje van zijn vader, Jaap de Witte over. Jan heeft jaren met plezier gewerkt met de overige J’s, Jan Dulles en Jaap Kwakman. Toch was dit niet het genre waarin Jan muziek wilde blijven maken. Hij koos ervoor om de 3JS te verlaten en zelf onder de naam Blanko verder te gaan.

Blanko

Blanko schrijft, produceert en zingt zijn nummers allemaal zelf. Dit lijkt een groot succes te zijn, want hij is regelmatig in live-shows te zien en zit bomvol als het om optredens gaat. Nu komt Jan weer met een nieuw nummer en dat lijkt alvast een voorloper van zijn tweede album te zijn. Het nummer heet ‘Stop The Clock’ en het is een sfeervol nummer die doet herinneren aan de gloriedagen van de Britpop. Een nummer dat blijft hangen, fijn is om te horen en vooral goed gezongen en gemaakt is. Nu al een hit dus..

Theatertour

Blanko is aankomend voorjaar ook in theater te volgen. Vanaf 25 maart tot 27 mei zal hij met een 9-koppige band door het hele land trekken, om het 30-jarige jubileum van de concertiflm ‘Stop Making Sense’ van de Talking heads te spelen. Volgens Blanko is ‘Stop Making Sense’ de beste concertfilm aller tijden. ‘Dit jaar ga Ik mijn levenslange obsessie voor deze band en frontman David Byrne vormgeven. De missie is om dit legendarische concert her te beleven’, vertelde hij. Er zit een spannende, maar vooral leuke tijd aan te komen voor Blanko.

Kijk voor meer informatie over Blanko, zijn theatertour en zijn muziek op zijn website.

Alvast een voorproefje op de theatertour ‘Stop Making Sense’? Je ziet hem hieronder.

Bron en Beeld: Volendam music bv.

Delen