100%NL Magazine Eva Over Mijn Lijk
Zie ook:
Delen

OML-Eva: ‘Blij dat er geen explosie van kanker in mijn lichaam heeft plaatsgevonden’

De ongeneeslijk zieke Eva houdt haar volgers dagelijks op de hoogte. Nu deelt zij de uitslag van een scan met daarbij een prachtige foto.

Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld is gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk bleef Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Explosie

Eva houdt ruim 300.000 volgers dagelijks op de hoogte van het heftige traject, hoe het met haar gaat en wat zij meemaakt. Nu deelde zij de uitslag van een nieuwe scan. Onder een mooie foto schrijft zij: ‘Op de scans van zowel de longen als in het hoofd zijn geen grote verschillen te zien. Die van het hoofd is nog voorlopig want die moet nog goed beoordeeld worden door een radioloog maar lijkt allemaal stabiel te zijn.’ Dat is gelukkig positief nieuws voor Eva.

‘Ik moet nu gewoon alleen pillen (osimerinib) blijven slikken en over 4 weken heb ik weer een scan. De arts hoopt dat ik dan in deze 4 weken kan herstellen zodat als de kanker weer echt begint te groeien ergens dat ik sterk genoeg is voor eventueel chemo. Ik ben blij dat er geen explosie van kanker in mijn lichaam heeft plaats gevonden. Ook blij dat de pijn niet altijd hoeft te lijden naar tumorgroei. Maar ik baal dat ik nog geen echte duidelijkheid heb.’ Wat heeft zij dit weer mooi en krachtig verwoord. Eva is zo sterk!

Bron en Beeld: Instagram Eva Hermans-Kroot

Delen