100%NL Magazine Eva Over Mijn Lijk
Zie ook:
Delen

OML-Eva na heftig nieuws: ‘Ik hoop dat mijn lichaam het nog even volhoudt’

Hoewel Eva hoopte op een positieve uitslag van de CT-scan, was het alles behalve positief. Toch blijft Eva strijden!

Over Mijn Lijk Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld wordt gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk blijft Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Heftig nieuws

Eva deelde het afgelopen weekend resultaten van haar CT-scan en die waren helaas niet zo positief. Eva deelde een foto vanuit het ziekenhuis en daarbij schreef zij: ‘Gisteravond dacht ik ineens oja morgen uitslag. Waarom heeft mijn arts nog niet gebeld over de MRI-uitslag? Soms doet die dat soms niet. Dus ik dacht uhmm zal ik dan kijken of de uitslag al online staat. Na paar keer storing op MijnErasmus kreeg ik het te zien. Daar stond vooral veel moeilijke tekst maar de conclusie begreep ik: geen progressie in de hersenen! Na een prima nacht ging ik alweer vroeg naar het ziekenhuis bloedprikken, ct-scan, afspraak bij artsen en kuur. Helaas was de CT-scan van de longen niet helemaal goed.. op 90% van de tumoren hebben ze wel controle en zijn niet gegroeid maar op een paar plekken is het wel gegroeid of iets bijgekomen. Bij de longvlies is een tumor bij gekomen waar ik ook een beetje gevoel bij heb in mij rug en de lymfeklier in mijn hals is ook wat gegroeid.’

‘Ook heb ik aangegeven dat ik deze kuur wel heftig vond en mijn kwaliteit van leven wel verder achteruit is gegaan sinds ik deze kuur krijgt. Het plan is nu als volgt: omdat ik nu nog steeds controle hebben op 90% van de tumor willen ze het nog 1 scan afwachten wat het doet. Ze gaan wel de kuur weer met 1/3e verlagen zodat hopelijk mijn bijwerkingen een stuk minder worden. Dit heeft geen effect op de werking, als het goed is. Als bij de volgende scan toch blijkt dat het weer groeit kan ik weer chemo krijgen, een dubbele chemo welke ik al eerder heb gehad in het verleden. Daarnaast zal ik dan ook waarschijnlijk bestraalt worden op mijn long. Ik krijgt van de chemo dan waarschijnlijk 4 kuren en gaan daarna weer proberen met de pillen die ik nu slikt. De kuur ging vandaag dus wel gewoon door, wel verlaagd. Mijn arts maakt zicht nu nog geen grote zorgen maar goed is het niet. Ik baal en ben blij dat er wel nog iets is. Ik hoop dat mijn lichaam het nog even volhoudt.’ Wij hopen met Eva mee. Wat is het toch een strijder!

Bron en Beeld: Instagram Eva Hermans-Kroot

Delen