Vakantie in het buitenland? Dit moet je doen als reisadvies verandert in oranje
Delen

Vakantie in het buitenland? Dit moet je doen als reisadvies verandert in oranje

Het lijkt erop dat het advies voor steeds meer landen in Europa wordt aangescherpt. Maandag werd al bekend gemaakt dat voor heel Spanje en nieuwe delen van Frankrijk het reisadvies zou worden aangescherpt van geel naar oranje. Maar wat moet je doen als het reisadvies verandert in het land waar jij op vakantie bent?

Er zijn nog steeds veel Nederlanders die een vakantie op de planning hebben staan of zich op dit moment in het buitenland bevinden. Maar doordat de besmettingen stijgen in Europa, lijkt het erop dat meer landen de aankomende weken een oranje reisadvies krijgen. Als je op dit moment afreist of verblijft in een land met een oranje reisadvies, dien je in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan.

Zélfs als je negatief getest bent in Nederland na je reis en je geen last hebt van klachten, is het de bedoeling dat je na je reis in een oranje gebied tien dagen in quarantaine gaat. En bij de volgende gevallen moet je ook tien dagen in quarantaine:

  • Als je volgens het reisadvies van Buitenlandse Zaken nog niét in quarantaine hoefde toen je op de bestemming aankwam.
  • Als je direct naar Nederland terugreist wanneer het reisadvies tijdens je verblijf verandert.

Houdt dus vooral het nieuws in de gaten en boek je vakantie desnoods om als het je niet lekker zit. Of ga met de auto naar de vakantiebestemming, zodat je altijd op tijd het land kunt verlaten.

Bron: Rijksoverheid | Beeld: iStock

Delen