100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Oudste zoon Rob de Nijs: ‘Had niet verwacht dat dat zo heftig voor me zou zijn’

Heel het land is benieuwd hoe het met Rob de Nijs gaat. Zijn oudste zoon Robbert geeft nu een gezondheidsupdate over zijn vader.

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Vorig jaar, op 79-jarige leeftijd besloot Rob voorgoed te stoppen met zingen.

Gezondheidsupdate

Rob is al een hele tijd ziek en hij kwam eerder dit jaar in het ziekenhuis te liggen. Robbert vertelt aan Weekblad Privé: ‘Hij is oké, maar we leven wel met de dag met hem.’ Een paar maanden geleden ging het zelfs zo slecht, dat de familie al afscheid moest nemen. ‘Dat was behoorlijk schrikken. Overmand door emoties stapte ik de kamer binnen en wist ik eigenlijk niet goed wat ik moest zeggen. ‘Ik hou van je’, fluisterde ik, terwijl ik hem een kus op zijn hoofd gaf. Ik had niet verwacht dat dat zo heftig voor me zou zijn.’

Voorbereiden

Iedereen beseft dat het niet goed gaat met Rob, maar op zo’n moment kun je je nooit voorbereiden. ‘Zo’n situatie ontstaat en is er ineens’, vertelt Robbert. De zoon van Rob wist destijds ook niet wat hij moest zeggen tegen zijn vader, want hij wist dat Rob niet wilde opgeven. Hij vond het dan ook ongepast om woorden als ‘Het is goed’ of ‘Ga maar’ te zeggen.

Mentaal gezond

Robbert vertelt dat het mentaal nog heel goed gaat met Rob, maar dat hij lichamelijk echt aftakelt. ‘Dat is kl*te en je doet er niets aan. Het breidt zich stapje voor stapje steeds meer uit en daar leer je mee leven. Zoals bijvoorbeeld met het feit dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Een stukje met de rollator naar de keuken is inmiddels geen optie meer.’

Rob heeft onlangs nieuwe doktersrecepten gekregen om zijn gezondheid een beetje te stabiliseren. ‘We leven in principe wel met de dag met hem. Sinds het afscheid wat geen afscheid bleek, is elke dag dat hij er nog is een cadeautje en mooi meegenomen.’ Wat heeft Robbert dit mooi en sterk verwoord. Wij wensen het gezin veel sterkte en hopen dat zij nog lang van Rob kunnen blijven genieten.

Bron: Weekblad Privé en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Rob de Nijs

Jet de Nijs laat emoties los om Rob: 'De mooiste jaren van mijn leven'
Jet de Nijs laat emoties los om Rob: ‘De mooiste jaren van mijn leven’
Bijzondere wens voor Rob de Nijs komt uit 'Het was gewoon een wonder'
Bijzondere wens voor Rob de Nijs komt uit ‘Het was gewoon een wonder’
Lees alle artikelen over Rob de Nijs