100%NL Magazine schoonmaken man en vrouw
Delen

Herkenbaar? 21% van de vrouwen vindt dat partner niet genoeg helpt in huishouden!

Deze vraag is ook vaak hét onderwerp tijdens de koffiedates met vriendinnen. 'Mijn man helpt nooit mee in het huishouden!' of 'Mijn man ligt alleen maar in de bank!'. Weest gerust dames. Jullie zijn niet de enige!

Volgens een onderzoek van Aanbiedingenfolders.nl vindt 21% van de ondervraagde vrouwen dat hun partner onvoldoende meehelpt met het huishouden. Voor het onderzoek zijn 1.126 Nederlanders met een relatie onderzocht. 

Meer ruzie sinds lockdown

Door de corona crisis zijn de gemoederen behoorlijk opgelopen thuis. Maar liefst 14% van de stellen maakt vaker ruzie door de lockdown. De voornaamste reden van deze onenigheid is, je raadt het al, de onderlinge verdeling van de huishoudelijke taken.

Ivar van der Wal van Aanbiedingenfolders.nl zegt “we brengen op dit moment veel meer tijd binnenshuis door dan voorheen. Omdat we onze huizen intensiever zijn gaan gebruiken, worden ze ook een stuk sneller smerig. Wanneer je partner vervolgens bij de schoonmaak op de bank blijft liggen, kan ik me voorstellen dat dit voor ruzies zorgt. En als je continu bij elkaar op de lip zit, is het belangrijk je aan elkaar aan te passen. Communiceren is hierbij cruciaal; als jouw vriend of vriendin niet weet dat jij om twaalf uur een belangrijke videomeeting hebt, kan je het hem of haar ook niet kwalijk nemen als er een stofzuiger op de achtergrond te horen is. Al is het natuurlijk niet de bedoeling hier misbruik van te maken door te gaan Netflixen op de werkcomputer.”

Mannen aantrekkelijker wanneer ze meehelpen

Naast dat we vinden dat mannen te weinig helpen in het huishouden, vindt maar liefst 25% van de vrouwen dat hun partner het óók nog eens niet goed uitvoert. Dit zorgt voor veel irritatie. Pluspuntje van dit verhaal is dat 42% van de vrouwen hun partner extra aantrekkelijk vinden wanneer ze stofzuigen, de afwasmachine uitruimen of de was doen. Alle reden dus voor onze partners om vooral mee te helpen in de huishouding. Belangrijk is dan wel dat wij ze extra complimentjes geven. 😉

En voor je het weet verdelen jullie de taken beter met elkaar én verdwijnen alle irritaties als sneeuw voor de zon!

 

Bron: Aanbiedingenfolders.nl | Beeld: iStock

Delen