100%NL Magazine Koninklijk Huis ANP
Zie ook:
Delen

Dit zou Prinses Amalia willen doen als ze onbekend zou zijn

Afgelopen vrijdag stond het hele gezin van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima klaar voor het halfjaarlijkse fotomoment. Ook Prinses Amalia was van de partij die na afloop samen met haar ouders ook nog de pers te woord stond. Aan ons liet ze weten wat ze het allerliefste had gedaan als ze onbekend zou zijn.

Fotomoment

Vrijdag 24 juni 2022 was het een drukte van jewelste bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Talloze fotografen en journalisten verzamelden zich voor het halfjaarlijkse fotomoment van het Koninklijk Huis. Ook 100%NL Magazine was erbij! Ondanks de warmte zat de sfeer er goed in en verscheen het hele gezin van Koning Willem-Alexander vrolijk voor de camera.

Koningin Máxima droeg een prachtige, groene jurk. Ze matchte perfect met haar middelste dochter Prinses Alexia, die ook in het groen gekleed was. Prinses Ariane koos voor een stralende witte jurk en Prinses Amalia op haar beurt voor een vrolijke jurk met bloemenprint. Natuurlijk mocht Koning Willem-Alexander ook niet ontbreken. Hij straalde naast zijn mooie vrouw en zijn drie dochters.

Prinses Amalia

Na het officiële fotomoment was het tijd voor het persgesprek. Een spannend moment voor Prinses Amalia, want voor het eerst mochten ook aan haar vragen gesteld worden. En je raadt het al: de meeste vragen die de journalisten stelden werden aan de Prinses gesteld. Amalia onderging het allemaal, ietwat nerveus, en probeerde iedereen een zo goed mogelijk antwoord te geven. Met aan haar zijde haar vader en moeder, die trots naar hun dochter keken terwijl ze de pers te woord stond.

Als ze onbekend zou zijn

De vragen vlogen Prinses Amalia om de oren en vriendelijk vertelde ze over haar aankomende studententijd, haar studiekeuze en over haar eerste officiële reis naar Noorwegen.

Wij waren heel benieuwd wat Prinses Amalia het allerliefste zou willen doen als ze onbekend zou zijn in Nederland. De Prinses vond het moeilijk om hier een antwoord op te geven: ‘Dat is een hele grote ‘wat als’ situatie’, vertelde ze. ‘Ik kan best wel veel doen door de privacy die mij gegund is, waar ik heel erg dankbaar voor ben. Ik kan echt wel veel doen en denk dus dat ik niet zoveel anders zou doen.’

Na een tussenjaar begint Prinses Amalia in september aan de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Ze kijkt hier ontzettend naar uit en zal daarnaast ook op kamers gaan. ‘Ik kijk er heel erg naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten’, liet de Prinses weten.

Beeld: ANP Foto

Delen

Meer over Koningshuis

Hoera! Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vandaag 20 jaar getrouwd!
Hoera! Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vandaag 20 jaar getrouwd!
Heeft prinses Amalia haar oog laten vallen op deze knappe prins?
Heeft prinses Amalia haar oog laten vallen op deze knappe prins?
Lees alle artikelen over Koningshuis