100%NL Magazine Dierenbescherming
Delen

Bono werd als pup achtergelaten door zijn baasjes

Het was hartje winter toen de Dierenbescherming een verontrustende melding over een hond binnenkreeg. Vrijwilligers van de dierenambulance troffen een graatmagere pup aan in de tuin bij een woning, weggekropen in een hoekje. Hij was zó verzwakt dat hij telkens door zijn poten zakte.

De eigenaren van  de hond waren verhuisd, Bono hadden ze als oud vuil achter gelaten in de tuin. Het vroor die dag en hij was zo mager dat hij zijn eigen lichaamstemperatuur niet meer kon vasthouden. Had een oplettende voorbijganger de Dierenbescherming niet gebeld, dan was hij een paar uur later overleden door onderkoeling.

De ambulancemedewerkers brachten Bono met spoed naar de dierenarts. Daar werd hij onder de warmtelamp gelegd en kreeg hij een infuus. Daarna heeft een pleeggezin hem maandenlang verzorgd. In de eerste periode moest hij dag en nacht elke twee uur gevoed worden om orgaanfalen te voorkomen. Langzaam krabbelde Bono op. De intensieve zorg en begeleiding hadden effect. Van een hoopje ellende veranderde hij in een blije, ondeugende pup met een gezond gewicht. En het allermooiste; niet lang daarna meldde zich een nieuwe eigenaar, bij wie Bono nu een nieuwe, hoopvolle toekomst tegemoet gaat.

Speciaal kerstcadeau

Wil jij kwetsbare dieren als Bono helpen? Kijk op dierenbescherming.nl/100nl hoe je een bijdrage kan leveren en ontvang een mooi kerstcadeau.

Mooie momenten meebeleven?

Mishandelde en verwaarloosde dieren die een nieuw  leven krijgen. Dát is waar dierenbeschermers het allemaal voor doen. Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 20.000 dieren op en rijden de ambulances 76.000 keer uit. Wil jij op de hoogte blijven van reddingsacties door het hele land en mooie momenten meebeleven? Volg dan de dierenambulances en opvangcentra via de social media kanalen van de Dierenbescherming.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Dierenbescherming

Delen