100%NL Magazine Stichting ALS Nederland
Zie ook:
Delen

WOW: Derde editie ALS Sunrise Walk brengt een recordbedrag van ruim 900.000 euro op!

In de nacht van vrijdag op zaterdagnacht organiseerde Stichting ALS Nederland voor de derde keer de ALS Sunrise Walk in Utrecht. Samen hebben zij een prachtig bedrag opgehaald. 

ALS Sunrise Walk

De naam zegt het eigenlijk al: mensen vanuit het hele land lopen tijdens de ALS Sunrise Walk in de nacht de zonsopgang tegemoet. De ziekte ALS wordt zo op een bijzondere manier letterlijk en figuurlijk in het licht gezet. De zonsopgang staat symbool voor de hoop op een medicijn voor de nu nog dodelijke ziekte ALS.

Over deze bijzondere ALS Sunrise Walk zegt Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland: ‘Bijna alle deelnemers zijn op een of andere manier persoonlijk betrokken bij de ziekten ALS, PSMA en PLS. Onder de duizenden deelnemers waren er zelfs 17 mensen die meedoen en zélf deze vreselijke diagnose hebben. Voor velen is het meedoen, naast het inzamelen van geld voor onderzoek, ook een manier om hun onmacht om te zetten in daadkracht.’

100%NL Magazine Stichting ALS Nederland

Recordbedrag

Er is het afgelopen weekend opnieuw een recordbedrag opgehaald en dat komt onder andere om het feit dat het aantal deelnemers enorm is gegroeid. ‘We startten met 1.000 deelnemers tijdens de eerste editie en drie jaar later zijn dit al 3.000 mensen die samen de zonsopgang tegemoet lopen en ALS letterlijk in het licht zetten. Een enorm succes dus en we hopen de komende jaren natuurlijk nog verder te groeien. Het geld is hard nodig voor meer onderzoek want we geloven dat we daarmee de oplossing voor ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS kunnen vinden. Zolang er nog geen oplossing is, investeren we ook in projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten verbeteren.’

De Sunrise Walk is een vast sportevenement op de agenda van Stichting ALS Nederland geworden. Mensen die dit jaar meeliepen, konden kiezen uit een afstand van 25, 15 of 5 kilometer. Alle deelnemers finishten bij zonsopgang en toen werd de gigantische opbrengst van € 916.146 onthuld. Dit is overigens een voorlopige opbrengst. Doneren kan nog tot 31 maart via deze link.

Wat een gewéldig bedrag is er dit jaar opgehaald en wat een bijzonder initiatief!

100%NL Magazine Stichting ALS Nederland

Bron: Persbericht Stichting ALS Nederland en Beeld: Fotograaf Coen Koppen

Delen